Hírek

James Gandolfini fia játssza a fiatal Tony Soprano szerepét a Maffiózók-filmben

Michael Gandolfini, az elhunyt James Gandolfini fia a The Many Saints of Newark című Maffiózók-előzményfilmben alakítja édesapja fiatalkori énjét.

Michael Gandolfini hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy folytathatja apja örökségét Tony Soprano szerepével. A The Many Saints of Newark a legendás HBO-sorozat előzményfilmje lesz Alan Taylor rendezésében. A történet 1967 júliusában játszódik, amikor Newarkban zavargások törtek ki az afro-amerikaiak és az olaszok között, ennek következtében pedig huszonhatan meghaltak és több százan megsebesültek. A filmben Cory Stoll, Billy Magnussen, Jon Bernthal, Alessandro Nivola és Vera Farmiga is játszik.

A film társ-forgatókönyvírója a Maffiózók kreátora, David Chase volt, mellette a producer, Lawrence Konner dolgozott a forgatókönyvön. A történet részletei még nem ismertek, de várhatóan Tony Soprano mellett további ismerős karakterek is feltűnnek a filmben – írja a Variety.

James Gandolfini három Emmy-díjat nyert Tony Soprano szerepében, amit 1999-től hat évadon át alakított minden idők egyik legkedveltebb sorozatában. A színész 51 évesen, 2013-ban halt meg.

David Chase öt Emmyt nyert a Maffiózókért. Michael Gandolfini főként a szintén HBO-s Fülledt utcákból ismert, ahol Joey Dwyer szerepét játssza.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com