Hírek

Michael Jackson családja kiborult a róla szóló új dokumentumfilm miatt

A Leaving Neverland újra ráirányította a figyelmet a két férfira, akik szexuális bántalmazással vádolják Michael Jacksont.

Michael Jackson családja dühös, hogy a Leaving Neverland miatt újra figyelmet kapott Wade Robson és James Safechuck esete, akik azt állítják, hogy gyerekként molesztálta őket a popsztár. A család közleményt adott ki, amelyben azt írják, a 2009-ben, ötvenévesen elhunyt Jackson „nyilvános lincselés” áldozata – írja a The Guardian.

A botrányt kiváltó, közel négyórás film a napokban debütált a Sundance Filmfesztiválon. Az első kritikákban sokkolónak nevezett Leaving Neverlandet tavasszal az HBO és a Channel 4 is műsorra tűzi.

„Michael mindig odafordította a másik orcáját is, és mi is ezt tesszük, amikor a családunkat éri támadás – nálunk így szokás” – írták. „De nem maradhatunk tétlenek, ha nyilvános lincselés van folyamatban… Michael már nem tudja megvédeni magát, máskülönben ezek a vádak sosem születtek volna meg.”

A család rámutat, hogy Jackson ellen nyomozás folyt, mely során otthonát, a Neverland Ranchet is átvizsgálták, de 2005-ös tárgyalásán – egy harmadik fiatal férfi vonatkozásában – felmentették. Ekkor Robson is tanúskodott, azt állítva, hogy többször aludt Jackson szobájában, de a sztár sohasem molesztálta őt. Safechuck ugyanezt mondta.

Michael Jackson 2009-ben meghalt, majd a két férfi 2013-ban indított pert azt állítva, hogy az okozott stressz és trauma miatt csak most mertek előhozakodni az igazsággal, miszerint szexuálisan bántalmazták őket. A keresetet technikai okokra hivatkozva elutasították, de már újra elfogadásra vár.

A Jackson család hamisan esküvőknek nevezte a férfiakat, és azt mondják, dühösek amiatt, hogy a média bizonyítékok nélkül elhitte „két hazug férfi szavait több száz barát és családtag szavaival szemben, akik sok időt töltöttek Michaellel”.

A dokumentumfilm rendezője, Dan Reed azt mondta, ő nem kételkedik a két férfi szavában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés