Hírek

Michael Jackson is megkapja a maga Bohém rapszódiáját

Úgy látszik, az elkövetkező évek zenészek musicalszerű életrajzi filmjeiről fognak szólni. A Bohém rapszódia jól szerepelt az Oscaron, a Rocketman is szépen szerepelt a kasszáknál. Mi vagy ki lesz vajon a következő? Az biztos, hogy Michael Jackson hamarosan megkapja a saját filmjét.

Úgy tűnik, a Bohém rapszódia új trendet indított el az életrajzi filmek között, már ha zenészekről vagy együttesekről van szó. A 2018-as film óda volt a Queenhez, és külön Freddie Mercuryhoz. Idén megkaptuk az Elton Johnnak szentelt Rocketmant, amely hasonló formulát követett (még a rendező személyén is osztozott részben a Bohém rapszódiával). A recept nagyjából annyi: vegyünk egy kiemelkedő zenészt, az életének elmesélését pedig a dalaira fűzzük fel.

A Bohém rapszódia producere Graham King újabb zenész ódáját készül elkészíteni. Sikerült megvásárolni a megfilmesítés jogát Michael Jackson hagyatékkezelőjétől, ráadásul az összes dalát is felhasználhatja – a Deadline forrásai szerint. King cége, a GK Films emellett már forgatókönyvírót is szerződtetett az ötlet mellé: John Logant.

Logant háromszor is jelölték már Oscarra: a Gladiátorért, az Aviátorért és A leleményes Hugóért. Az Aviátoron ráadásul együtt is dolgozott Graham Kinggel, és az is egy vitatott zseni, Howard Hughes története volt, amelyet Martin Scorsese rendezett. Az újság értesülései szerint Michael Jackson életrajzi filmjében sem kívánnak köntörfalazni; az énekes életének minden sikerét és árnyoldalát is feldolgoznák.

Hamarosan a Bee Geesről is láthatunk egy musicalszerű filmet.

Az idei Sundance Fesztiválon debütált egy négyórás dokumentumfilm Neverland elhagyása címmel, amely az árnyoldalakra koncentrált. Pontosabban Wade Robson és James Safechuck azon vádjaira épült, amelyek szerint az énekes gyermekként molesztálta őket. A dokumentumfilm Emmy-díjat is nyert, Michael Jackson családja azonban tiltakozott a filmben elhangzottak ellen és be is perelte az alkotókat.

Az azonban a bevételi adatokból is látszik, hogy Jackson és más énekesek életére igenis van igény a mozinézők körében. Rami Malek Oscarra is váltotta a Bohém rapszódiában nyújtott alakítását. Graham King is azon a véleményen van, hogy érdemes tovább ütni ezt a vasat, így nem csak a Jackson-filmbe kezd bele. Nemrég sikerült megegyezni a Paramounttal egy Bee Gees-filmről, amelynek a Bohém rapszódiát is jegyző Anthony McCarten írja a forgatókönyvét.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.