Hírek

Michael Mann megrendezi a Heat 2-t

Mann már megírta a történetet egy kiváló regényben; minden idők (egyik) legjobb bűnügyi filmjének nemsokára készülhet a mozis folytatása is.

Michael Mann 1995-ös filmje, a Szemtől szemben sokak szerint a legnagyszerűbb bűnügyi film, amit amerikai rendező valaha készített”írtuk nemrég a Szemtől szemben (Heat) kapcsán. Annál nagyobb meglepetés, hogy a rendező csaknem harminc év elteltével visszatér karrierje csúcspontjához és elkészíti a film folytatását. Márpedig ez lesz Mann következő projektje – írja a Deadline.

Michael Mann Londonban, egy nyilvános beszélgetésen erősítette meg, hogy a nemrégen megjelent regénye, a Szemtől szemben 2. adaptációja lesz a következő projektje. „A könyv azalatt jelent meg, amíg a Ferrarit forgattuk, és nagyon jól teljesített. Azt tervezem, hogy ez lesz a következő forgatásom” – mondta.

Korábban már szóltak hírek arról, hogy ha Mann valóban nekilát a filmnek, akkor a fiatal Neil McCauley karakterét (akit a Szemtől szembenben Robert De Niro játszott) Adam Driver kapná meg. Mann most nem erősítette meg a választást, de arról is beszélt, hogy Driver és ő nagyon hasonlóak és megkedvelték egymást a Ferrari forgatása alatt.

A Szemtől szemben 2. c. regény, amit valóban maga Mann és egy társírója írtak, egyszerre előzménye és folytatása az eredeti filmnek. Két szálon zajlik: McCauley (De Niro) és Shiherlis (Val Kilmer) fiatalabb korukban Chicagóban találkoznak össze és Mexikóban számolnak le egy életveszélyes erőszakos bűnözővel, akire Vincent Hanna (Al Pacino) is hajt; a jelenben pedig Shiherlis tér vissza a nagy 1995-ös bankrablás helyszínére, Los Angelesbe, új tervekkel és sokkal jelentősebb ambíciókkal, ám ismét összetalálkozik mind régi nemezisükkel, mind Hannával. A regény első helyezést ért el a New Yorks Times bestseller listáján.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com