Hírek

Exkluzív anyagokkal érkezik a Michael Schumacher páratlan karrierjét bemutató film

Fotó: PICTURE-ALLIANCE/AFP/VERWENDUNG WELTWEIT/FIRO

A legendás Forma 1-es pilóta családja is részt vett a munkálatokban, hogy méltó film szülessen Schumacher életéről és parádés karrierjéről.

Két díjnyertes német dokumentumfilmes, Michael Wech és Hans-Brunno Kammertöns vezetésével készült el a Forma 1 történetének egyik legnagyobb alakját, Michael Schumachert bemutató filmalkotás, amelyet majd Cannes-ban dobnak piacra, és amelyet a tervek szerint a pilóta 50. születésnapjának idején mutatnak be, ami egyben az első világbajnoki cím megszerzésének 25. évfordulója is lesz.

Michael Schumacher máig az egyetlen Forma 1-es versenyző, akinek hét alkalommal sikerült elnyernie a világbajnoki címet,

amelyekből ötöt zsinórban, öt egymást követő évben hódított el a szintén legendás Ferrari csapat színeiben. Nem csoda, hogy minden idők egyik legjobbjaként tarják számon a 2012-ben visszavonult pilótát, aki 2013-ban egy súlyos síbaleset után fél évig kómában feküdt, és még a mai napig lábadozik sérüléseiből.

Fotó: CARMEN JASPERSEN/EPA/SHUTTERSTOCK

A dokumentumfilm Schumacher családjának támogatásával készült, így aztán az alkotóknak lehetőségük nyílt megmutatni eddig sosem látott archív felvételeket, amelyek mellett exkluzív interjúkat is láthatunk majd a családdal, barátokkal és a versenytársakkal –

és  persze megelevenednek majd a lenyűgöző karrier legemlékezetesebb, sorsdöntő pillanatai is.

Az alkotók elmondása szerint arra törekedtek, hogy a portréfilmben megjelenjen a nagy álmokat hajszoló kisgyerek, a félelmet nem ismerő pilóta, a hétköznapi autószerelő és a kedves családapa alakja is, vagyis mindaz, amit Schumacher képvisel a közvetlen környezetének és a több milliós rajongótábornak.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..