Hírek

Michelle Pfeiffer (is) first lady lesz a First Ladies sorozatban

Éjsötét-árnyék-First-Ladies-Michelle-Pfeiffer

Michelle Pfeiffer Betty Ford first lady bőrébe bújik a Showtime készülő, First Ladies című antológiasorozatában, ami ebben az évben várható.

Michelle Pfeiffer fogja megformálni Betty Ford amerikai elnökfeleséget a Showtime készülő First Ladies antológiasorozatában – tudósít róla a Collider. Pfeiffer mellett az Oscar-díjas Viola Davis is szerepel, aki Barack Obama feleségét, Michelle Obamát alakítja. Davisről egészen 2019 augusztusa óta tudunk, és most az is kiderült, hogy Michelle Pfeiffer is szerepel.

A sorozatot a Showtime csatorna és a Lionsgate Television készíti és mindegyik epizódot Susanne Bier rendezi. A rendezőnő korábban a Madarak a dobozbant, valamint a Tudhattad volna mind a hat epizódját is rendezte. A tervek szerint a First Ladies három részes lesz, minden epizód egy-egy elnökfeleség körül forog majd. A harmadik epizód Eleanor Rooseveltről fog szólni, azonban az ő szerepe még nem találta meg a színésznőjét. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy hasonló A-listás sztár fogja kapni Franklin D. Roosevelt feleségének is a szerepét.

„Michelle Pfeiffer és Susanne Bier csatlakozott a briliáns és páratlan Viola Davis mellé, hogy életre keltsék a first ladyk lenyűgöző történetét” – mondta Amy Israel, a Showtime előre megírt műsoraiért felelős alelnöke. „Michelle eredetiséget, sebezhetőséget és összetettséget kölcsönöz a karaktereinek és Susanne egy vízióval rendelkező rendező, aki vad őszinteséggel és egyedülálló vizuális stílussal látja el a képernyőt. Ezekkel a hatalmas művészekkel a kamera előtt és mögött nem lehetünk izgatottabbak. A First Ladies igazán ígéretes lesz” – folytatta Israel.

A First Ladies a hölgyek Fehér házban töltött idejüket öleli majd fel, és az országra, valamint a világra tett hatásukra koncentrál.

A Fordról szóló epizód nem mehet el a first lady esélyegyenlőségi és feminista törekvései, de a szerhasználata mellett sem. Betty Ford alkoholizmusban és drogfüggőségben is szenvedett hivatali ideje előtt. Pfeiffer mostanában a Marvel moziuniverzumában is szerepel. Feltűnt a Bosszúállók: Végjátékban és A Hangya és a Darázs második részében, és persze a harmadikban is számíthatunk rá.

A sorozat pontos premierdátuma egyelőre nem ismert, csak annyit tudni, hogy 2021-ben várható.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com