Hírek

Michelle Williams Peggy Lee-t alakítja Todd Haynes filmjében

Michelle Williams Peggy Lee-t alakítja Todd Haynes életrajzi filmjében. A stáblistán pedig Billie Eilish neve is feltűnhet majd, egy egészen új szerepben.

Michelle Williams a 2011-es Egy hét Marilynnel című életrajzi dráma címszerepe után ismét a zenetörténelem egy jól ismert alakjának bőrébe bújhat. A színésznő, aki hamarosan a Venom: Let There Be Carnage című filmben lesz látható, alakításáért akkor, többek között, egy Oscar-díj jelölést kapott.

Todd Haynes legújabb filmprojektjének producereket gyűjtő listáján eddig olyan nevek szerepelnek, mint Marc Platt, Reese Witherspoon, Pamela Koffler és Christine Vachon. A forgatókönyvet pedig az a Doug Wright írja, aki szélesebb körben elsősorban a Sade márki játékai révén ismert.

Billie Eilish neve könnyen lehet, hogy hamarosan szintén felkerül erre a listára.

Az énekesnő és dalszerző, anyja Maggie Baird és Justin Lubliner, a Darkroom Records CEO-ja ennek érdekében már megkezdte a tárgyalásokat.

Eilish zenészként legutóbb a Nincs idő meghalni című legújabb Bond-film stáblistáján tűnt fel, executive producerként azonban ez lenne az első alkalom.

Eilish zenei inspirációi között Peggy Lee neve is szerepel.

„Rengeteg régi zenét hallgatok — Frank Sinatra, Peggy Lee, Etta James, Johnny Mathis és hasonlókat — ezeknek a zenéknek tökéletes a felépítése” nyilatkozta korábban a Variety-nek.

A Norma Dolores Egstrom néven született Peggy Lee a helyi rádió vokalistájaként indult el a világhír felé. A kifinomult stílusáról és határozott előadásmódjáról ismertté vált jazzénekes, dalszerző, zeneszerző és színésznő hét évtizedes munkássága alatt a nagyzenekari kísérettel meghangszerelt albumoktól a filmzenéken át egészen a könnyedebb stílusokig széles zenei spektrumban alkotott.

Első igazán komoly sikerét a Somebody Else Is Taking My Place című számmal érte el 22 évesen. Legismertebb slágere a Fever, amit 1958-ban rögzítettek. Peggy Lee-t a Pete Kelly’s Blues című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjra is jelölték.

Todd Haynes, Peggy Lee életének eseményeit feldolgozó rendezése révén, második alkalommal helyezi filmjének középpontjába egy popkulturális ikon életének eseményeit a 2007-es, egészen egyedi elgondolás mentén felépített, kaleidoszkóp-szerű  I’m Not There: Bob Dylan életei után.

Haynes 1998-as, Ewan McGregor főszereplésével rendezett filmje, a Bálványrock – Velvet Goldmin azonban már lazán, szintén olyan ikonok életének történetét vette alapul, mint David Bowie, Iggy Pop és Lou Reed. 

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés