Hírek

Michelle Yeoh-val érkezik a Prime-ra a Blade Runner 2099

minden-mindenhol-mindenkor-PGA

A Minden, mindenhol, mindenkorral Oscar-díjat nyert Michelle Yeoh-val érkezik a Blade Runner 2099, a Prime Video limitált sorozata, mely a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 eseményeit követi.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, érkezik a Szárnyas fejvadász-franchise legújabb tagja, a tengerentúli sztrájkok miatt azonban csúszott a produkció, melynél sem a Yeoh által játszott karakterről, sem a sorozat cselekményéről nem tudni egyelőre semmit, csupán azt, hogy Denis Villeneuve 2017-es filmjének történései után játszódik. A film nem volt átütő siker, ezért a rajongók nem is reméltek újabb bővítést a Philip K. Dick korszakalkotó, Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című regényén alapuló sci-fi franchise-hoz, ennek ellenére 2021-ben anime formájában – még ha csak egyetlen évad erejéig is – megérkezett a Ridley Scott klasszikusa és Villeneuve folytatása között játszódó Blade Runner: Black Lotus, most pedig hamarosan végre élőszereplős sorozat formájában tér vissza cyberbunk világ.

A forgatás nemrég kezdődött Európában, miután a 2023-as sztrájk miatt közel egy évet késett. Eredetileg Belfastban forgattak volna, de a munkabeszüntetés miatt végül a produkció Prágába költözött. Az első két részt az executive produceri feladatokat is magára vállaló Jonathan van Tulleken rendezheti, aki legutóbb A sógunnal tette le a névjegyét. Tulleken Jeremy Podeswát váltja, akinek szintén a sztrájknak köszönhető időzítési problémák miatt kellett visszalépnie.

A limitált sorozatot az 1982-es Szárnyas fejvadász című sci-fi thriller előzményeinek és folytatásainak gyártásához valamennyi filmes, televíziós és kiegészítő franchise-jogokat birtokló Alcon Entertainment és a magával Ridley Scott-tal megtámogatott Scott Free Productions készíti. Scott egyébként a Szárnyas fejvadász 2049 mellé is beállt executive producere-ként. Az új sorozat írója, executive producere és showrunnerje a legutóbb a Halón és a Tündöklő lányokon munkálkodó Silka Luisa, a Szárnyas fejvadász 2049-et író Michael Green szintén executive producerként működik közre.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com