Hírek

Mickey 17 – Ilyen lesz Robert Pattinson Bong Joon Ho új filmjében

A-barbárokra-várva-Robert-Pattinson

A Mickey 17 első képei arra épp elegendők voltak, hogy még jobban felkeltsék érdeklődésünket Bong Joon Ho új filmje iránt.

Bong Joon Ho következő filmje 2024. március 29-én érkezik a mozikba – tájékoztat a Deadline. A dátum messzinek tűnhet, de már most kaptunk egy apró betekintést a készülő filmbe.

A Mickey 17 főszereplője Robert Pattinson, a feláldozható alkalmazott, akit Niflheim jégvilágára küldenek.

A film Edward Ashton Mickey 7 című könyvének adaptációja, de sejthető, hogy Bong Joon Ho jócskán eltér majd az alapanyagtól. A regény főhőse Mickey 7, Niflheim kolonizálásának előfutára. Amikor a küldetés túl veszélyes, vagy egyenesen öngyilkossággal felérő, a csapat Mickey-hez fordul. Ha egy verziója meghal, új test születik az előző emlékeivel. Hat halál után Mickey 7 megérti feladatát, és miért ez volt az egyetlen betöltetlen pozíció a küldetésben. Az első nyilvánosságra hozott részletben valószínűleg az új test ébredését láthatjuk. A film címéből ráadásul arra lehet következtetni, hogy Mickey-nek jóval több halállal kell szembenéznie.

Robert Pattinson mellett a Mickey 17 színészgárdáját erősíti az Oscar-jelölt Steven Yeun (Minari – A családom története), Naomi Ackie (I Wanna Dance with Somebody – A Whitney Houston-film), az Oscar-jelölt Toni Collette (Rémálmok sikátora) és az ugyancsak Oscar-jelölt Mark Ruffalo (Spotlight – Egy nyomozás részletei).

Bong Joon Ho előző filmje az Élősködők meghódította a világot 2019-ben. Cannes-ban elnyerte az Arany Pálmát, majd később a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is. Bong Joon Ho vehette át abban az évben a legjobb rendezőnek, a legjobb nemzetközi filmnek és a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscart is. Nem lepődnénk meg, ha a Mickey 17 is hasonló utat járna be.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!