Hírek

Mickey vs. Winnie: közös slasher horrorban szerepel Mickey egér és Micimackó

A két szabadon felhasználható mesehős a saját horrorjai mellett egy crossovert is kap Mickey vs. Winnie címmel.

Az Untouchables Entertainment az iHorror című horroros weboldallal közösen készíti a Mickey vs. Winnie című filmet. A rendező Glenn Douglas Packard, az Emmy-díjra jelölt koreográfusból lett filmes (Pitchfork), aki a saját forgatókönyvéből dolgozik.

A mesefigurák átértelmezésének legújabb darabja, a Mickey vs. Winnie A. A. Milne Micimackó-könyveiből veszi át Micimackót, illetve az 1928-as Willie gőzhajóból Mickey egeret. Mint ismeretes, mindkét karakter közkinccsé vált, miután 95 év után lejártak az őket védő szerzői jogok. Az alkotók pillanatokon belül lecsaptak a lehetőségre: a Micimackó: Vér és méz már két részt megélt, az alkotók pedig már a Poohniverse (Miciverzum) felépítését ígérik, mindeközben már a „felszabadulása” napjaiban két horror készülését is bejelentették Mickey egérrel.

A Deadline összefoglalója szerint a Mickey vs. Winnie két elítéltet követ az 1920-as években, akik egy elátkozott erdőbe menekülnek, ám az erdő mélyére hurcolják és felfalják őket. Egy évszázaddal később egy csapat izgalomra vágyó barát tudtán kívül ugyanabba az erdőbe merészkedik. Airbnb-s kiruccanásuk rémisztő fordulatot vesz, amikor az elítéltek a gyerekkori ikonok, Mickey egér és Micimackó kiforgatott változatává mutálódnak és előbukkannak, hogy terrorizálják őket. Az erőszakkal és vérrel teli éjszaka a baráti társaság megküzd az immár szörnyeteggé vált, szeretett gyerekkori karakterekkel, hogy kiszabaduljon az erdő szorításából.

A szörnyű látványosságban Mickey és Micimackó is összecsap, vérrel festve be a fákat – a film hátborzongató tanúságtétel az átok alattomos erejéről.

„A horrorrajongók áhítoznak arra, hogy olyan ikonok, mint az új Aliens és a Bosszúállók osztoznak a vásznon. Bár a licencek bonyodalmai miatt az ilyen crossoverek ritkák, a Mickey vs. Winnie a mi tisztelgésünk eme izgalmas fantázia előtt” – nyilatkozta a rendező.

Az iHorror alapítója, Anthony Pernicka lelkesen nyilatkozott: „Izgatottan várjuk, hogy ezt az egyedi megközelítést bemutathassuk a horrorrajongóknak. A filmünkben szereplő Mickey egér más, mint bármelyik előfordulása, amellyel a közönség eddig találkozhatott. A mi ábrázolásunkban a karakterek nem egyszerűen maszkokat vesznek fel. Ehelyett durván transzformált, élőszereplős horrorváltozatait mutatjuk ezeknek az ikonikus figuráknak, az ártatlanság és a rosszindulat elemeit összeszőve. Az általunk készített intenzív jelenetek után soha többé nem fogsz ugyanúgy nézni Mickeyre.”

A forgatás jelenleg is folyik Michiganben.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com