Hírek

Mielőtt meghaltam előzetes (trailer)

Mielőtt meghaltam (dallas buyers club)
Mielőtt meghaltam és a két Oscar-díjas: Matthew McConaughey és Jared Leto

Mielőtt meghaltam (dallas buyers club)Egy film, ami talán meghozza Matthew McConaughey-nek az Oscar-díjat – így emlegetik Hollywoodban a Torontóban debütált Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club) című drámát.

Az USA-ban a héten néhány moziban kipróbált film története a nyolcvanas években játszódik, a középpontban pedig a HIV-vel fertőzött férfi, Ron Woodroof (Matthew McConaughey) áll, aki miután tudomást szerez a fertőzöttségéről, Mexikóba megy olyan gyógyszerért, ami talán enyhíthet a fájdalmán. A Texasban tiltott orvosságra egyre nagyobb kereslet lesz, a kuncsaftokból pedig egy társaság formálódik olyan furcsa figurákkal, mint a transzvesztita Rayon (Jared Leto).

Ahogy a történetén is látszik, a Mielőtt meghaltam tele van olyan elemekkel, amiket általában imád az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (transzvesztiták, HIV-vírus). A két főszereplő Oscar-jelölését szinte biztosra veszik, különösen azok után, hogy Matthew az utóbbi időben remek alakításokat hoz (Gyilkos JoeMud), és e szerep kedvéért több mint húsz kilót fogyott. Jared Leto pedig a tinik körében felkapott zenész (ő a 30 Seconds to Mars frontembere), ami egybe vág az akadémia azon törekvésével, hogy nyissanak a fiatalok felé.

Mielőtt meghaltam amerikai bemutatója november 1-én lesz néhány filmszínházban, hogy aztán a hírverés hatására folyamatosan bővülő mozikkal a közönség egyre szélesebb részéhez elérjenek. A magyar forgalmazásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Parlux cég gondozásában valamikor januárban kerül a mozikba.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com