Hírek

Miért hagyta ott Zack Snyder a Warnert a Netflixért?

Továbbra is a Netflixnél forog Zack Snyder zombithrillere, az Army of the Dead.

Külön-külön már hírt adtunk (jóval régebben) arról, hogy Zack Snyder zombis thrillert forgat majd, és hogy átmegy a Netflixhez, de Snyder most magyarázta el először a Warnerrel való szakítás okát.

Az ok, természetesen, a pénz: a Netflix hajlandó franchise-t gyártani a történetből – írja az IndieWire.

Zack Snyder, a 300, a WatchmenAz Acélember és Batman vs. Superman rendezője tizenöt éve a Warner Bros. stúdiót tekinti otthonának, most először szakít velük. A rendező zombifilmes projektje, az Army of the Dead már tíz éve nem jutott sehová a Warnernél, mert a stúdió vonakodott annyi pénzt áldozni egy zomibifilmre, mint amennyi Snyder „eposzához” kellett volna. „Mindig mondtam nekik, hogy ez több lesz, mint egy egyszerű zombifilm, de a dolog elhalt” – panaszolta Snyder.

Ám a Netflix nagyon is érdeklődőnek bizonyult és megvette a film jogait. „Egy értekezleten voltunk a Netflixnél és beszéltem valakivel erről a forgatókönyvről, amin dolgozom, és megemlítettem az ötletet [a Netflix saját filmekért felelős vezetőjének] Scott Stubernek, és ő meg erre azt mondta: Ez ám a film! Írd meg, készítsük el! – Mire én: Úgy érted, most? – Ő pedig: Írd meg holnapra és egy hét múlva forgatjuk.”

Sőt, a Netflix oly lelkes, hogy Snyder ötletére egy egész franchise-t húznak fel: egy négyórás animációs előzménysorozat is készül a filmhez, ami bemutatja a filmben ábrázolt járvány eredetét. „Jó mélyre lemerültem a zombijárvány okaival, és hogy honnan indul” – mondta Snyder. – „Elég annyit mondani, hogy az 51-es körzetből indul, ez a film nyitójelenete, és az egész színészgárda jelen van az animációs sorozatban is, Christian Slaterrel mint rosszfiúval együtt.

Nemrég azt is megírtuk, hogy Snyder külön a DC-vel is szakít a Warner Bros. érdekeltségein belül: sem ő nem tervez többet együtt forgatni Az Igazság Ligáját birtokoló stúdióval, sem a stúdió ővele.

Az Army of the Dead valamikor 2021-ben debütál a Netflixen.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya