Hírek

Miért jók a francia gyerekek? Anne Hathaway tudni akarja

Idegen kultúrában gyereket nevelni nem egyszerű. Pláne, ha úgy érzed, ők sokkal jobban csinálják, mint te. Anne Hathaway következő filmjében arra keresi a választ, vajon a francia anyák birtokában vannak-e egy ismeretlen titoknak. Az életrajzi alkotás Pamela Druckerman sikeres, Nem harap a spenót című könyvén alapszik, amiben a gyerekneveléshez ad tanácsokat, francia módra.

Pamela Druckerman amerikai újságíró, a The Wall Street Journalnak és a The New York Timesnak is írt. 2016-ban The Forger címmel rendezett dokumentumfilmet az irathamisító Adolfo Kaminskyről, aki a nácik elől mentett gyerekeket hamisítványaival. Druckermant mégsem újságírói kvalitásai miatt ismerik a legtöbben. Szórakoztató gyermeknevelési tanácsai hozták meg neki a hírnevet.

Druckerman Párizsba költözése után vált anyává, és azzal szembesült, hogy a franciák máshogy állnak a terhességhez, az anyasághoz. Tapasztalatait a Bringing Up Bébé: One American Mother Discovers the Wisdom of French Parenting című könyvben írta meg, amely Nem harap a spenót címen nálunk is nagy sikernek örvend. Az angolok ugyanezt French Children Don’t Throw Foodként ismerik, és ezen a címen is készül az újságírónőről önéletrajzi film.

Pamela Druckerman

A filmet két stúdió finanszírozza, a StudioCanal és a Blueprint Picture. Az utóbbi lehet érdekesebb, hiszen olyan alkotások mögött állt, mint az Oscar-díjas Három óriásplakát Ebbing határában és az Emma új feldolgozása.

A Deadline értesülései szerint Druckerman szerepére Anne Hathawayt nyerték még. Ő Jamie Minoprio és Jonathan Stern forgatókönyvéből fog dolgozni, amely, az amerikai-francia kultúrsokkra fektet nagy hangsúlyt. Hathawaynek megvan a komikusi vénája ahhoz, hogy a franciák között amerikai hagyományokhoz ragaszkodó kismama vívódásait a kellő finomsággal és bájjal adja át.

Anne Hathaway az utóbbi időben olyan filmekben szerepelt, mint Az utolsó akarat vagy a Sötét vizeken, legközelebb pedig Roald Dahl Boszorkányok című könyvének filmadaptációjában találkozhatunk vele. Hogy a French Children Don’t Throw Foodot mikor láthatjuk, még nem tudni.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com