Hírek

Miért kereste Luke Skywalker az első Jedi templomot?

A Star Wars: Battlefront II videojáték bepillantást enged a Galaktikus Birodalom legyőzése utáni 30 évbe és Luke Skywalker titokzatos küldetésébe.

Remek nyomot adott a Star Wars: Battlefront II,  hogyan és miért is került pontosan Luke Skywalker az Ahch-To bolygóra, ahol végül rátalált Rey a  Star Wars: Az ébredő erő zárójelenetében. Eddig annyit lehetett tudni, hogy Skywalker önkéntes száműzetésbe menekült a távoli és eldugott bolygóra, ahol az első Jedi templomot kereste, miután unokaöccse, Kylo Ren legyilkolta Luke Jedi tanítványait. De miért is kereste annyira az első Jedi templomot?

Bár még nem lehet pontosan tudni, hogyan zajlottak az események a Halálcsillag megsemmisítése és az Első Rend felemelkedése között, a Battlefront II néhány olyan utalást tartalmaz, amely rávilágít arra, mi is történt Luke Skywalkerrel a filmek közt. Luke látszólag azért érkezett Ahch-To bolygóra, hogy megpróbálja megtalálni a valaha épített első Jedi templomot. Ha hihetünk a videojátéknak, utazásának sok köze van a legyőzött Palpatine császárhoz.

A Battlefront II az Inferno Squad nevű birodalmi különleges alakulatát követi nyomon, akik a császár utolsó parancsát hajtják végre. A művelet során az egyik tagjukat, Del Meekot egy Pillio nevű lakatlan bolygóra küldik, ahol a Birodalom egyik titkos obszervatóriumát  és tartalmát kell elpusztítania, mielőtt rossz kezekbe kerülne.

A megfigyelőközpont történetesen olyan tárgyakat rejt, amelyeket a lázadók felhasználhatnak a Birodalom elleni harcban.

Luke Skywalker is a Pilliora érkezik, miután zavart érzékelt az Erőben. Hosszas harcok ellenére Skywalker megmenti Del Meekot és szövetségesként, közösen jutnak be a megfigyelőközpontba. Luke rátalál arra az iránytű szerű tárgya, amelyet az Erőben érzékelt korábban. Del Meeko megengedi neki, hogy magával vigye az iránytűt, mielőtt teljesen megsemmisítenék a helyet.

Bár Luke többet nem tűnik fel a Battlefront II  történetében, hiszen száműzetésbe vonul, de a játék epilógusában, harminc évvel később Kylo Ren megkérdőjelezi Del Meeko információit az öreg Jedi mesterrel kapcsolatban és kulcsfontosságúnak tartja az iránytű megtalálását, hogy Luke nyomára bukkanhasson. Kylo Ren később Az ébredő erőben is megszállottan kutatta annak a térképnek a darabjait, amelyek nagybátyjához vezetnek.

Bármire is legyen alkalmas ez a titokzatos iránytű, nagyon fontos és veszélyes eszköznek kellett lennie, hogy a császár elrendelje a megsemmisítését a halála esetén.  Lehetséges, hogy az iránytű más célokra is felhasználható, de mindenképpen ez az eszköz hozzájárult Luke utazásához az Ahch-To bolygóra. Kylo Ren pedig lehet nemcsak a Jedirend utolsó tagját szeretné elpusztítani, hanem azt az eszközt is, amelyet a császár minél távolabb akart tartani a lázadóktól.

 

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya