Hírek

Miért piros a Star Wars logó az új címben?

Star Wars: Az utolsó Jedik logó

star warsAhogy mi is megírtuk már, megérkezett az új Star Wars film címe, és vele együtt megérkezett egy új logó is. Csak egy kérdésünk van? Miért piros és nem a szokásos sárga színben pompázik a The Last Jedi fölött az ismert felirat? – ez a kérdés foglalkoztatta a Wired.com csapatát is.

Teljes a zsongás az új Star Wars epizód teaser logója körül, az ugyanis nem a megszokott sárga, hanem bizony a Sithek vörösében pompázik. A cikk szerzője azon morfondírozik, vajon csak a teaser lett ilyen színű, vagy az új film főcímében is ilyesmit látunk majd. Ha igen, az idén negyvenéves franchise egy komoly hagyománnyal fog szakítani – feltehetően nem véletlenül. A vörös szín nemcsak Luke Skywalker osztagát jelölte, de rendszerint a veszélyt is szimbolizálta – hol a Sithek, hol a birodalmi őrség formájában.

Persze nem példa nélküli a vörös logó használata. A Jedi visszatér teaserében illetve a  Star Wars – A klónok háborúja két epizódjában már előkerült a szín – két esetben épp a gonosz erők gyülekezését jelölte. A kérdés az, vajon Rian Johnson rendező ez esetben is valami hasonlót akar sugallni? December 14-én kiderül.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com