Hírek

Miért tűnt el A besúgó és több más tartalom az HBO Max kínálatából?

Váratlanul és látszólag előzmények nélkül szerda reggelre lekerült az HBO Maxról több tartalom, ami első pillantásra érthetetlen lépés a streamingszolgáltatótól, hiszen olyan szériákról beszélünk többek között, mint a hatalmas nézettséget pródukáló A besúgó vagy az Aranyélet 3. évada. A magyar tartalmak mellett több külföldi műsor is eltűnt a kínálatból.

A besúgó eltüntetése a platformról különösen rejtélyes húzás, mivel áprilisban és májusban ez volt itthon a legnézettebb tartalom itthon – írta a Kreatív Online. De lekerült még sok más mellett a spanyol A szerelem sava-borsa (Foodie Love), a cseh Apanapok (Czeh it Out!) és a szintén cseh Eszmélet (Sleepers), az izlandi Időbevándorlók (Beforeigners) két évada, a svéd Szexi svédek (Lust), a román Az árnyak (Umbre), és furcsamód az Aranyélet 3. évada. Tehát

jelentős számú törlésre került tartalom európai, és több közülük saját gyártás.

Ettől pedig különösen meghökkentő a lépés.

Nemcsak európai, de amerikai tartalmak is kidobásra kerültek, ilyen például a Run vagy a Mrs. Fletcher. A Kreatív Online a váratlan húzást látva a Warner Bros. Discovery-hez, az HBO Max tulajdonosának hazai PR manageréhez, Pinczés-Pressing Ádámhoz fordult válaszért. Eszerint „Az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának előkészítéseként zajlik a két platform elemzése és a végső szolgáltatás kialakítása. Ennek a folyamatnak a része, hogy egyes tartalmak lekerülnek a felületekről”.

A változás ráadásul nemcsak minket érint, hanem minden országot, ahol elérhető az HBO Max. A nálunk már elérhetetlen tartalmak minden más országban is eltűntek a streamingszolgáltató kínálatából. A besúgó készítői egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

Nem tudni, hogy a későbbiekben kapunk-e bővebb magyarázatot a lépés kapcsán, mindenesetre több, mint különös, hogy globális döntés keretében a két legismertebb lokális tartalom is eltűnt a kínálatból. Egyelőre úgy tűnik, főleg a regionális tartalmak sínylették meg a leépítést, nem csak nálunk: több román tartalom is lekerült, Az árnyak mellett a One True Singer és a Ruxx is.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!