Hírek

Miféle amerikaiak vagytok? – Civil War előzetes

civil-war-jesse-plemons polgárháború

Végre befutott a Civil War, Alex Garland legújabb sci-fi-jének előzetese, amiben napjainkban egy új polgárháború robban ki az Egyesült Államokban.

Alex Garland napjaink egyik legelismertebb sci-fi írója, akinek az ezredfordulón A part című könyvéből rendezett filmet Danny Boyle. A középszerű film Leonardo DiCaprióval egy gyümölcsöző munkakapcsolat eredménye lett, ugyanis a brit fenegyerekek később még kétszer együtt dolgoztak a 28 nappal később és a Napfény című filmeken, amiben Garland már forgatókönyvírói minősítésben jelent meg. Ezután néhány filmes (Ne engedj el!, Dredd) és videojátékos (Enslaved: Odyssey to the West, DmC: Devil May Cry) forgatókönyvírói munka után saját filmre adta fejét az Ex Machina képében, amivel nemcsak megalapozta magát, mint rendezőt, de az alacsony költégvetésű független filmjeiről ismert A24 stúdió felemelkedésében is segédkezett. Egy újabb sci-fi (Expedíció), egy sorozat (Devs) és egy horroros kitérő után (Ők) egy modern háborús mozival tér vissza a Civil War képében.

A történet szerint a közeljövőben egy csapat újságíró utazik át az Egyesült Államokon egy gyorsan eszkalálódó polgárháború során, amely az egész nemzetet lángba borítja.

Az előzetes alapján a film többféle szemszögből mutatja be a 19. századi amerikai polgárháború modern kori megismétlődését, amiben egy Amerikát uraló katonai rezsim elleni felkelés okozta harcokat kell túlélniük a főszereplőknek. Kirsten Dunst alakította háborús fotós mellett felbukkan még való életbeli párja, Jesse Plemons egy ellenséges katonaként, Nick Offerman, mint az amerikai elnök és a Priscillával frissen berobbant Cailee Spaeny is kitüntetett szerepben látható. A stábot erősíti még Wagner Moura, Sonoya Mizuno, Karl Glusman és Stephen McKinley Henderson is. Egyes források szerint a Civil War az A24 történelmének legdrágább filmje a maga 75 millió dolláros költségvetésével, ami a kezdetét jelzi a stúdió nagyobb költségvetésű, mainstream irányba való elmozdulásának.

A Civil War 2024. április 26-án kerül az amerikai mozikba IMAX vásznakon is. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com