Hírek

Mik a kultrendező következő tervei?

Jamie Foxx és Ansel Elgort a Nyomd, bébi, nyomd című filmben

Még be sem mutatták a látatlanban kultikusnak kikiáltott Nyomd, bébi, nyomd! c. filmet, de már arról beszélt Edgar Wright rendező, hogy mik a következő tervei – értesült a Collider. Már ott megáll az ész, amikor arról mesél, hogy óriás imádkozósáskák lepik el Iowát.  

Edgar Wright napjaink egyik legnagyobb brit kultrendezője, talán az egyetlen, akit még a Marvel sem tudott bedarálni. Emlékezzünk vissza, eredetileg ő rendezte volna a Hangyát, de mivel voltak önálló gondolatai, ezért a Disney nyomba kivágta őt az ablakon. Emiatt a direktor már négy éve nem jelentkezett saját mozival, pedig előtte olyan filmeket készített, mint a Haláli hullák hajnala, a Vaskabátok vagy a személyes kedvencem, a Scott Pilgrim a világ ellen.

Nézd meg a Nyomd, bébi, nyomd! előzetesét!

Új dobása, a Nyomd, bébi, nyomd! június 29-én érkezik meg a mozikba, ennek kapcsán beszélt a következő filmterveiről. Kétség kívül a legizgalmasabb dobása a magyarul Szöcskedzsungelre (Grasshopper Jungle) hallgató terve, amely egy fiatal felnőtteknek szóló regény adaptációja. A történet szerint Iowát ellepik a két méter magas imádkozósáskák, közben pedig akad egy fiatal srác, aki szerelmes.

További terve a Collider (nem összekeverendő az azonos című portugál sci-fivel), ami szintén posztapokaliptikus (mármint Edgar Wright szinten posztapokaliptikus – lásd: Világvége), de sajnos mást nem lehet tudni róla. Részt vesz még továbbá egy animáció készítésében a Dreamworksnél (Shadows), de az a projekt sajnos elmondása szerint megfeneklett személyi változások miatt.

Maradt tehát nekünk a Nyomd, bébi, nyomd! a hónap végétől.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés