Hírek

Nagyszerű horrorrendezővel próbálják megmenteni Az ördögűzőt

ördögűző a hívő

A Blumhouse megerősítette, hogy új rendezővel folytatják Az ördögűző-franchise-t. David Gordon Green után az Álom doktor és Az Usher-ház bukása alkotója, Mike Flanagan felügyeli a projektet.

A Halloweent 2008-ban egy trilógiával emelte be újra a köztudatba David Gordon Green filmrendező, nemrég ugyanezt a műveletet szándékozott a Blumhouse Productions megcsinálni Az ördögűző branddel is. Kb. 400 millió dollárért sikerült megvásárolniuk a franchise jogokat, és ismét egy összefüggő, három filmből álló sztorival szerették volna folytatni a klasszikus elődöt. Ám ahogy Green kezei között a Gyilkos Halloween és A Halloween véget ér is hamuvá égett, Az ördögűző: A hívő hatalmas kritikai buktába futott, és anyagilag se volt megtérülő vállalkozás. Legalábbis a 136,2 milliós világszintű bevétel nem igazán az a szám, amire a Blumhouse háza táján számítottak, viszont itt a közönség és a sajtó negatív szájíze azt, amit igazán problémásnak érezhettek.

David Gordon Green elhagyta a trilógiaprojektet, a Blumhouse pedig egy kvázi rebootot készít most, amihez új rendezőt találtak – írja a Deadline. Mike Flanagan elég nagy sikerszériát tudhat maga mögött. A Netflixen elkészítette A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme, a Mise éjfélkor és legutóbb Az Usher-ház bukása című sorozatokat. Ugyanúgy ő felelt a Ragyogás folytatásáért, az Álom doktor című produkcióért, és a szörnyű Ouija-filmhez is gyártott már értékelhető második felvonást.

Flanagan leplezetlenül nagy Stephen King-rajongó. Saját filmjeiben, ahol rendszerint író is, kiemelten fontos szerepet kap a dráma és a karakterépítés is. Pont az, ami A hívőből hiányzott. Az ördögűző-széria újabb darabja azonban nem folytatása lesz a 2023-as előzőnek. Teljesen új történetet készít a lecserélt kreatív csapat.

Az ördögűző az egyik oka annak, hogy filmrendező lettem,

és megtisztelő, hogy lehetőségem adódott egy friss, merész és félelmetes dolgot kipróbálni az univerzumában” – mondta Mike Flanagan.

Az ördögűző új felvonásának egyelőre nincs bejelentett premierdátuma.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com