Hírek

Mike Flanagan űrben játszódó sci-fi horrort rendez The Season of Passage címmel

the season of passage

Mike Flanagannek elmondása szerint gyerekkori álma válik valóra azzal, hogy Christopher Pike The Season of Passage című regényéből készíthet filmadaptációt. A szerelemprojekt személyes jellegét ráadásul az is növeli, hogy a rendezővel saját testvére fog együttműködni a forgatás során.

Mike Flanagan a jófajta borzongatás és a minőségi horrorok nagymestere. Gondolhatunk itt olyan rendezéseire, mint a 2019-es Álom Doktor vagy a Gerald’s Game (mindkettő Stephen King-adaptáció), de szintén ő áll a Netflixnek gyártott The Haunting of… széria, azaz a The Haunting of Hill House (A Hill-ház szelleme) és a The Haunting of Bly Manor (A Bly-udvarház szelleme) mögött, valamint neki köszönhejtük a Husht és Oculust is. Nem túlzás tehát állítani, hogy Mike Flanagan a horror műfajának korunk egyik legnagyobb mestere. Szintén ezen a terepen folytatja útját, mégis valami újjal: ezúttal egy űrben, egészen pontosan a Marson játszódó sci-fi horrorral áll elő.

A The Season of Passage alaptörténete elképesztően hátborzongató és izgalmas, amit olvasva nem meglepő, hogy Flanagannek tinédzserkora óta nagy álma filmvászonra küldeni azt. Eszerint egy híresség, Dr. Lauren Wagner részt vett az emberiség legizgalmasabb kalandjában, egy marsi expedícióban.

Az egész világ csodálja és tiszteli ezért, Laurenben viszont egészen más érzéseket hagyott hátra a kaland – legfőképpen félelmet.

Folyamatosan kísértik a fejében megszólaló hangok, amelyek megállás nélkül emlékeztetik az expedíción előtte járó, rejtélyes módon elhunyt csoport tagjaira. Lauren azonban egyre bizonytalanabb: valóban meghaltak? Vagy valami másról van szó?

A Deadline beszámolója alapján Flanagan nemcsak rendezi, de producerként is jegyzi a filmet, valamint testvérével, James Flanagannel együtt írja a forgatókönyvet az eredeti mű, Pike 1993-as regénye alapján.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com