Hírek

Mikor érkezik az új Harry Potter sorozat?

Végre (?) tudjuk, mikor is érkezik az új Harry Potter sorozat: a varázslatot generációknak elhozó könyvsorozatot a Max éleszti újra, ezúttal a kisképernyőn.

Noha sokak szerint vannak alkotások, amelyek szentek és érinthetetlenek – legalább is annak kéne lenniük -, a nagy remake és reboot láz csak elérte a Harry Potter szériát is. J.K. Rowling ikonikus könyveiből tíz év alatt készült el nyolc ikonikus film. Ha távol is vannak a hibátlantól, tagadhatatlan, hogy generációk egyik legjobb mozis élményeit nyújtották a Harry Potter-filmek.

Most pedig a Max (korábban HBO Max) hozza el nekünk ismét Harry és a Roxfort történetét, sorozat formájában.

A hír még 2021-ben érkezett arról, hogy felmerült a Harry Potter kisképernyős adaptációjának lehetősége. Az eredeti filmeket is gyártó Warner Bros. hozza el a projektet, amelyről már azt is tudjuk, hogy 2026-ban kerül a nézők elé.

A tervek szerint a hét könyvet végül hét évadban dolgozzák majd fel, az első érkezne két év múlva. Az eredeti filmekből – egyelőre – senkit sem terveznek visszahozni. No nem mintha a főszereplőt alakító Daniel Radcliffe vállalná a projektben való részvételt. Így egy teljesen új szereplőgárdával ismerkedhetünk meg.

Nosztalgiázzunk egy kicsit a Harry Potter-filmek előzeteseivel:

J.K. Rowling is csatlakozott a projekthez, amely azonban egyelőre a sorozatot összetartó showrunner pozícióra keresi a megfelelő embert. A casting várhatóan ezután indul csak majd be, és ahogy a Warner Bros. oldaláról nyilatkoztak, nem lesz egy könnyű procedúra, hiszen fiatal színészeket kell találni. Ráadásul a legnagyobb kihívást nyilván az adja, hogy nem egy évadra, hanem azonnal hétre kell megtalálni a legmegfelelőbb fiatal tehetségeket. Akiknek nem mellesleg lesz is kikhez felérniük.

Az eredeti filmek 2001. és 2011. között jelentek meg, az utolsó könyvet két részre bontották anno. Radcliffe mellett a fontosabb szerepekben Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Helena Bonham Carter, Richard Harris, Matthew Lewis, Gary Oldman, Julie Walters és Jason Isaacs (a sor folytatódik) kiváló gárdáját láthattuk.

A könyveket és a filmeket később új darabok követték: új könyv, új színdarab és még új filmsorozat is érkezett a Legendás állatok és megfigyelésük révén. Sőt, 2022 januárjában még egy reuniont is tartottak a színészekkel. 2026-ban pedig a tévés verzió építi tovább az örökséget.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com