Hírek

Milliárdokért keltek el egy magyar koprodukció, a Mrs Harris Goes to Paris jogai

Isabelle Huppert és Lesley Manville főszereplésével készült el a Mrs Harris Goes to Paris című magyar-angol koprodukció, amelyet most a Focus Features vásárolt meg.

Közel 4 milliárd forintos büdzsével készült el a Mrs. Harris Goes to Paris legújabb feldolgozása. Paul Gallico regényét ezúttal a magyar gyökerekkel rendelkező Anthony Fabian rendező varázsolta a filmvászonra.

A magyar koprodukcióban készült alkotást pedig az egyik legjelentősebb produkciós cég, a Focus Features vette meg. Így garantáltan széles körbe eljut majd Lesley Manville és Isabelle Huppert közös játéka.

A bájos dramedy munkálataiban bő 170 magyar szakember is dolgozott; köztük találjuk a produceri teendőkbe beszálló Kresmery Dánielt és Jonathan Halperynt is. A film nagy részét ráadásul Magyarországon forgatták, így ismét el lehet majd azon szórakozni, ki hány budapesti helyszínt ismer fel a vetítés alatt.

A történet az 50-es évek Párizsában játszódik, ahol egy takarítónő beleszeret egy Dior-ruhába, amikor azt meglátja a kirakatban. Élete pedig innentől fenekestül felfordul, mivel addig nem nyugszik, amíg valahogy meg nem szerzi a méregdrága darabot. Mivel a film oroszlán része nálunk készült, így műteremben építették fel egyebek mellett a Dior-szalon belsőjét, a lépcsőházat és varrodát is. De a Kincsem park, az Andrássy út és az Opera környéke is forgatási helyszínné alakult át.

Az Oscar-jelölt Manville és Huppert mellett, akik először játszanak közösen, szerepel még a filmben Jason Isaacs, Anna Chancellor, Alba Baptista és Christian McKay is.

Mivel a projekt már az utómunkálatoknál jár, így remélhetőleg hamarosan elénk kerül a magyar-angol koprodukcióban elkészült Mrs. Harris Goes to Paris.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com