Hírek

Millie Bobby Brown robotpajtásra lel a Russo tesók filmjében

Regényadaptáció főszereplője lesz Millie Bobby Brown, a Stranger Things és az Enola Holmes sztárja. Az Elektronikus állam (The Electric State) egy újabb markáns főszerep a fiatal színésznő karrierjében.

A Russo tesók filmes életműve igazán rendhagyó. Kisebb költségvetésű vígjátékokkal indult, majd náluk kötött ki az Amerika Kapitány: A tél katonája című Marvel-film, mely egy komorabb kémfilmes atmoszférát és ütős közelharci jeleneteket vonultatott fel. A komikus alkotásokról ismert rendezőpáros hipp-hopp akciórendezővé avanzsált. Ennek az evolúciónak a koronadísze pedig a Bosszúállók: Végjáték volt – a háromórás szuperhősmonstrummal létrehozták a legnagyobb bevételt hozó filmet valaha.

Ha Guy Ritchie feminista lenne – Enola Holmes

Így lehet, hogy manapság rengeteget hallani felőlük. Idén a Netflixnél jelentkeztek két akciófilm producereként (Tyler Rake: A kimenekítés, Moszul ostroma), de már dolgoznak saját filmjükön is. A Tom Holland főszereplésével érkező Cherry mellett Simon Stålenhag sci-fi könyvének adaptációját is magukra vállalták.

Az Elektronikus államban egy fiatal lányt látogat meg egy robot, melyről kiderül, hogy az eltűnt testvére küldte.

A tinédzser és mechanikus pajtása útnak indulnak hát egy hanyatlásnak induló, de technikailag fejlett világban. A főszerepet Millie Bobby Brown kapta, aki korunk egyik leginkább felkapott ifjú színésznője, és töretlenül menetel az A-lista felé.

Brown a Stranger Things készülő negyedik szezonja mellett a The Girls I’ve Been című film biszexuális csalójának szerepére is készül, 2021-ben pedig láthatjuk a Godzilla vs. Kongban is szörnyek elől menekülni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.