Hírek

12 lépés a rehabon – Million Little Pieces előzetes

A Million Little Pieces, James Frey bestseller memoárjának filmváltozata, úton a mozik felé.

A Million Little Pieces című könyv egy 23 éves srác története a függőségi spirálról és az újrakezdésről. A főszereplő, James, miután szétzúzott arccal ébred fel egy repülőn úgy, hogy a korábbi pár hete kompletten hiányzik az emlékei közül, a rehabon köt ki, ahol szembesítik a lehetőségekkel: tíz év alkoholizmus és három év crackfüggőség után kemény küzdelem vár rá.

James motivált, a gyógyulás felé vezető 12 lépés során pedig társai történeteit is megismeri, ami révén számos olyan meghatározó élménnyel is gazdagodik, amire nem számított. 

A filmet az a Sam Taylor-Johnson rendezte, akinek a neve A szürke ötven árnyalatán túl a 2008-as John Lennon: A fiatal évek révén lehet ismerős, amiért két kategóriában is BAFTA-díjra jelölték.

A film főbb szerepeiben olyan színészek láthatók, mint Aaron Taylor-Johnson, Billy Bob Thornton, Odessa Young, Giovanni Ribisi, Juliette Lewis, Charlie Hunnam, Dash Mihok, Charles Parnell, Ryan Hurst, David Dastmalchian és Tom Amandes. A Million Little Pieces december 6-án kerül a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya