Hírek

12 lépés a rehabon – Million Little Pieces előzetes

A Million Little Pieces, James Frey bestseller memoárjának filmváltozata, úton a mozik felé.

A Million Little Pieces című könyv egy 23 éves srác története a függőségi spirálról és az újrakezdésről. A főszereplő, James, miután szétzúzott arccal ébred fel egy repülőn úgy, hogy a korábbi pár hete kompletten hiányzik az emlékei közül, a rehabon köt ki, ahol szembesítik a lehetőségekkel: tíz év alkoholizmus és három év crackfüggőség után kemény küzdelem vár rá.

James motivált, a gyógyulás felé vezető 12 lépés során pedig társai történeteit is megismeri, ami révén számos olyan meghatározó élménnyel is gazdagodik, amire nem számított. 

A filmet az a Sam Taylor-Johnson rendezte, akinek a neve A szürke ötven árnyalatán túl a 2008-as John Lennon: A fiatal évek révén lehet ismerős, amiért két kategóriában is BAFTA-díjra jelölték.

A film főbb szerepeiben olyan színészek láthatók, mint Aaron Taylor-Johnson, Billy Bob Thornton, Odessa Young, Giovanni Ribisi, Juliette Lewis, Charlie Hunnam, Dash Mihok, Charles Parnell, Ryan Hurst, David Dastmalchian és Tom Amandes. A Million Little Pieces december 6-án kerül a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya