Hírek

Milyen sorozatoknak intünk búcsút 2020-ban?

Most, hogy itt a 13 okom volt 4. és egyben befejező évada, megnéztük, hogy milyen egyéb sorozatok értek/érnek véget idén – akarva vagy akaratlanul.

Az Insider nemrég gyűjtötte össze, milyen sorozatoktól is vettünk vagy veszünk búcsút 2020-ban. Ahogy azt a kisképernyős világban megszokhattuk, a nézői számok uralnak mindent, így ha valami nem teljesít jól, kapja is a kaszát. Persze a rövid pályafutású sorozatok mellett számos olyat is találunk, amely szépen, ívesen és kidolgozottan jut el a befejezéshez, sok-sok évadot követően. Ebből a listából szemezgettünk most: íme az alkotások, amiktől elköszönünk idén.

A Jóbarátok után – A 21. század legjobb vígjáték sorozatai

Egy évad után kasza

 

Turn Up Charlie

Az Idris Elba főszereplésével készült drámai tónusokkal megtűzdelt vígjáték ezek szerint nem csak nekünk nem jött be. A Netflix alkotásában a színész egy középkorú DJ-t alakít, aki sehogyan sem képes összeszedni magát és jó irányba vinni az életét. A nagy fordulat akkor jön, amikor egyik barátja felbéreli, hogy vigyázzon a lányára.

 

V-Wars – Vérháború

Önmagában nincs baj se a vámpírokkal, se az apokalipszissel, se a klímaváltozásra figyelmet felhívó alkotásokkal. Na de ha mindezt egyberakják? A jégbe fagyott vámpírvírus elterjedését bemutató sorozat ugyan képregényre épül, és Ian Somerhalderrel a főszerepben nyomul, folytatásra azonban nem számíthat.

 

Treadstone

Noha szerintünk bizonyos értelemben véve ígéretesen indult a Bourne-filmek spin-offjaként érkező alkotás, úgy tűnik a nézői adatok alapján nem éri meg tovább boncolgatni Bourne sorstársainak történetét.

 

Messiah

Év elején érkezett Michael Petroni vallásokat kritizáló, de legalább is sok kérdést feltevő sorozata, amely érthetően elég nagy port kavart. Az új messiásról szóló alkotás ennek ellenére nem bővül új évaddal.

 

AJ and the Queen

Számos reality show vezetése után most sorozattal érkezett RuPaul. A történet egy drag queen és egy fiúnak öltözött kislány barátságának alakulására épül, természetesen telerakva pozitív üzenetekkel elfogadásról, másságról és bátorságról. Mindez azonban kevésnek bizonyult egy folytatáshoz.

 

Kísérőzene

Hiába Jenna Dewan, a profi táncos-színésznő és Joshua Safran, a Gossip Girl: A pletykafészekért is felelős kreátor, a Netflix tavaly év végén megjelenő zenés drámájához nem érkezik 2. évad.

Ezek mellett nem kap folytatást az October Faction, az Emergence, az Almost Family, a Carol’s Second Act, a Deputy, a Tommy, a Broke és A jeges élet sem.

 

Több évad után itt a vég

 

13 okom volt

Ahogy korábban is említettük, a tini öngyilkossággal induló sorozat, amely kezdetekkor az egész világot megőrjítette 4. évadával a végéhez érkezett. Hogy azonban tudta-e tartani a színvonalat, az kritikánkból kiderül.

 

Ray Donovan

7 évad után fejeződik be a Liev Schreiber főszereplésével futó Showtime dráma, amely több Golden Globe-díjat és jelölést is bezsebelt az elmúlt években. A profi problémamegoldót alakító Schreibernek nem csak a városi elittel, de a rosszfiúkkal és saját démonjaival is meg kell küzdenie a sorozatban.

 

A farm

Az Ashton Kutcher és Sam Elliott főszereplésével készült családi szitkom 8 évadot élt meg. A befejező évadot pedig kettészedve, felét még 2019-ben, másik felét idén januárban vetítették le.

 

A zöld íjász

A DC univerzumában található Zöld Íjász saját sorozata 8 évaddal ezelőtt indult útnak, hogy aztán egy komoly rajongói tábort építsen maga köré. A Stephen Amell főszereplésével készült show áprilisban ért véget.

 

The Good Place

A mennyről és a pokolról készített elgondolkodtató vígjátékot Michael Shurb. A vizuálisan is különleges sorozatban Kristen Bell viszi a szereplőgárdát, akik 4 évad után köszönnek el tőlünk.

 

BoJack Horseman

A tévétörténelem legdepressziósabb ember-lova vagy ló-embere köszönt el idén a nézőktől 6 évad után. Hollywood és a hírnév árnyoldalát hol viccesen, hol ironikusan, hol pedig szomorúan mutatja be a sorozat, aminek szerintünk a 21. század legjobb felnőtteknek szóló animációs alkotásai között is helye van.

 

Vikingek

Véres, mocskos, izgalmas és emberi a vikingekről szóló történelmi alapokra építkező alkotás, amely gyorsan közönségkedvenc lett. Most 6 évad után intenek nekünk búcsút az északi harcosok.

 

Dark

Még idén, a 3. évaddal végéhez ér a német Stranger Thingsként is emlegetett sorozat. Az időben ugrálós fantasy elemekkel kevert thriller június végén folytatódik és egyben fejeződik is be a Netflixen.

 

GLOW

Idén érkezik a női pankrátorokról készült sorozat utolsó évada, szám szerint a 4. Az Alison Brie főszereplésével készült dramedy a 80-as évekbe repíti vissza a nézőt.

 

Illetve ezek a több évadot számláló sorozatok sötétülnek még el idén: Dear White People (4 évad), Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? (6 évad), A telhetetlen (2 évad), The Purge (2 évad), Anne with an ‘E’ (3 évad), Power (6 évad), Amerika Huangjai (6 évad), A varázslók (5 évad), Future Man (3 évad), Schitt’s Creek (6 évad), God Friended Me (2 évad), Brockmire (4 évad), Jóapátok (4 évad), Fuller House (5 évad), A visszatérők (7 évad), Goliath (4 évad), Lucifer (5 évad), The Rain (3 évad), Van Helsing (5 évad), A S.H.I.E.L.D. ügynökei (7 évad), Homeland (8 évad).

Az Emmy-jelölések elé: Szerintünk ezek voltak 2018-19 legjobb sorozatai

2020. mindezek mellett több nagyágyú lezárását is magával hozta. 10 évadot követően itt a vége a Hawaii Five-O-nak, 11 évaddal lezárul a Modern család és a Will és Grace, 15 évad után pedig befejeződik a Gyilkos elmék és az Odaát.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya