Hírek

Minden eddiginél kreatívabb Disney-élménypark nyílt meg Sanghajban

Shanghai_Disney_LogoA sanghaji a legkreatívabb és technológiai megoldásaiban a legkorszerűbb Disney-park az amerikai szórakoztatóipari nagyvállalat eddigi létesítményei közül – mondta a cég elnöke, Bob Iger a szárazföldi Kína első Disney-élményparkjának csütörtöki megnyitóünnepségén, ahol a kommunista párt vezetőin kívül Csipkerózsika és más Disney-karakterek is megjelentek.

A többéves előkészületek után 2011-ben elindított, öt éven ét épült 5,5 milliárd dolláros (1 500 milliárd forintos) projekt a kínai beruházások egyik legnagyobbika. A Disney igyekezett tartalmában és kivitelezésében a legjobbat nyújtani a világon a hatodik, Ázsiában a harmadik szórakoztató parkjában, ahol a szokásos Miki egértől és Donald kacsától a Zootropolis – Állati nagy balhé című film szereplőiig számos, Kínában is jól ismert karaktert vonultat fel. Emellett színes, különleges építészeti megoldásokat alkalmaz terekkel, parkokkal, szökőkutakkal, kastéllyal és két szállodával, ügyelve arra, hogy helyenként a kínai kultúra jegyei is megjelenjenek: a sanghaji park Vándorló Hold nevű teaháza, mely egy kelet-kínai épület mintájára készült, a világ Disney-parkjainak egyetlen kínai stílusú háza.

A cég úgy véli, látogatóit az a mintegy 330 millió ember adja majd, aki a kelet-kínai metropolisztól mintegy 3 órányi autóútra lakik. Elemzők arra számítanak, hogy ez lesz a világ leglátogatottabb élményparkja, rövid távon évi 15 milliós forgalommal.

A május óta tartó próbaidőszakban csaknem egymillióan voltak kíváncsiak a komplexumra. A közösségi médiában eközben felháborodást váltott ki a rengeteg szemét, amit a látogatók tömege hagyott maga után.

A sanghaji belépőjegyek ára borsos, csúcsidőszakokban 499 jüan (21 ezer forint), hétköznapokon 370 jüan (15 700 forint). Szakértői becslések szerint a beruházás körülbelül tíz év alatt térül meg. A sanghaji Disney-park máris bővítést tervez, mint a vállalat főnöke jelezte, hét négyzetkilométer vár arra, hogy új látványosságoknak adjon helyet. A terjeszkedéshez az amerikai Chevrolet autógyár is felajánlotta támogatását – közölte Iger.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com