Hírek

Minden eddiginél több nevezés érkezett a gödöllői természetfilm-fesztiválra

Minden eddiginél több, a világ 104 országából több mint 1500 nevezés érkezett a természetfilmek legnagyobb hazai seregszemléjére, a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra.

A filmes seregszemlét immár negyedik alkalommal rendezik meg Gödöllőn május 25. és 27. között. A fesztivál programjába szereplő nemzetközi és hazai filmek a természet szépségeibe, titkaiba, izgalmas pillanataiba nyújtanak bepillantást, emellett felhívják a figyelmet környezetünk kiszolgáltatottságára és védelmére. A fesztiválon szereplő alkotások közül többet az eseményen láthat első alkalommal a közönség – olvasható az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A nemzetközi és a kárpát-medencei filmszemlére beérkezett nevezéseket elismert filmes és természettudós szakemberekből álló zsűri értékeli, majd a szervezők április 15-én hozzák nyilvánosságra a versenyprogramba beválogatott filmek listáját.

A fesztivál győzteseit május 26-án hirdetik ki. A fesztivál fődíját, az Európa Kék szalagja díjat 2018-ban immár hagyományosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatja 1 millió forint értékben.

A Gödöllői Királyi Kastélyban a filmvetítések mellett a szervezők szemléletformáló szabadtéri programokkal is várják a közönséget: megtekinthetik a Trash Art Magyarország hulladékszobrait, lesz természetfotó-kiállítás, emellett nemzeti parki és erdészeti programok, 24 órás fajtaleltár, madárgyűrűzés, őshonos állatbemutató, esténként pedig könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

A gödöllői filmes eseménnyel egy időben rendezik meg az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, amelynek rendezvényeire 20 nagyvárosban várják a közönséget május végén.

Az eseményről részletes információt a www.godollofilmfest.com oldalon olvashatnak az érdeklődők.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com