Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Minden idők legerősebb októbere

Ez év októbere termelte a legnagyobb bevételt a filmtörténetben: 2018 10. hónapja csaknem 800 millió dollárral zár az Egyesült Államokban. Bónusz: minden idők egyik legnagyobb pofára esése. 🙂

A Venom, a Csillag születik és a Halloween hónapja, 2018 októbere rekordot jelent az amerikai hazai bevétel szempontjából: 785 millió dollárnál áll a mutató – tudhatjuk meg a Box Office Mojo elemzéséből. És három nap még hátravan!

A korábbi legerősebb amerikai október 2014-ben volt, vezető filmje a Holtodiglan; a harmadik helyezett pedig 2015. a Mentőexpedícióval.

Halloween (amiről azt írtuk: „gagyi sokadik rész”) már a második hétvégén vezet, és mindössze tíz nap alatt több mint 126 millió dollárt hozott odahaza – miközben a gyártási költsége valahol 10 millió dollár körül volt. A Halloween nemzetközileg is az élen jár: 25 millió dollárt hozott a hétvégén 62 országból; globális bevétele összesen 172 milliónál jár. A horror határozottan kezd Hollywood egyik legjobb befektetésévé válni, lásd még Az.

A rajongott Csillag születik csaknem 150 millió dolláros hazai bevételnél jár (e hétvége eredménye a három napra még mindig 14 millió dollár, ami igen csekély visszaesés az előzőekhez képest), globálisan pedig meghaladta a negyedmilliárd dolláros bevételt.

Venom a harmadik helyezett ezen a hétvégén: körülbelül 11 milliót hozott odahaza, amivel hazai összbevétele 187 millió dollárnál jár, a globális pedig éppen átlendült a félmilliárd dolláron.

Bónuszként egy ellenkező előjelű csaknem-rekord: Amber Heard London Fields című drámája minden idők második legrosszabb széles körű nyitását szenvedte el; összesen 160 ezer dollárt bírt összeszedni első hétvégéjén 613 vászonról. (A Box Office Mojo azokat a filmeket tartja számon „wide release”, azaz „széles körben bemutatott” listáján, amelyek legalább 600 vásznon nyitnak.) Szegény filmet több elhúzódó per is végigkísérte a gyártás során, nem is beszélve két szereplője, Heard és Johnny Depp válásáról.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..