Hírek

Minden idők legjobb játékadaptációja lesz a januárban érkező The Last of Us?

The-Last-of-Us-Pedro-Pascal-Bella-Ramsey

A hatalmas népszerűségnek örvendő, poszt-apokaliptikus világbot bemutató túlélő-horror adaptációja január 15-én érkezik az HBO Maxra, az eredeti játékot megalkotó Neil Druckmann szerint a legjobb, legautentikusabb feldolgozással találkozhatnak majd a nézők.

Január 15-én érkezik majd az HBO-ra a The Last of Us című kultjáték élőszereplős sorozatfeldolgozása, ahol Pedro Pascal és Bella Ramsey fogja keresztülverekedni magát a világméretű fertőzés után zombiszerű lénnyé váló hordákon. A közelgő premierrel kapcsolatban egyre több részlet lát napvilágot, legutóbb Neil Druckmann, a játék alkotója osztotta meg érzéseit a rajongókkal.

Az SFX Magazine-nak adott interjújában Druckmann úgy fogalmazott, hogy a játékhoz képest a sorozat visszavesz majd az erőszakból, mert míg egy gamer esetében a harcrendszer elsajátítása is hozzájárul az azonosuláshoz, a filmekben és sorozatokban erre nincs szükség.

Ugyanakkor az alkotó szerint hatalmas szerencséjük van a rajongóknak, hogy korábban nem készült el a játék filmváltozata. 2016-ban ugyanis Sam Raimi vezetésével már forgatókönyv is készült a The Last of Ushoz, a filmben Bruce Campbell és Maisie Williams alakította volna a két főszereplőt, azonban a stúdióval kreatív nézeteltéréseik voltak.

„Nem Raimi elképzelésével volt gond, hanem a stúdióéval. Nagyobb és szexibb történetet akartak. Mi azt szerettük volna, ha a Nem vénnek való vidék esztétikáját idézi a film, ők pedig a Z világháborút másolták volna” – fakadt ki Druckmann.

A The Last of Us ezt követően a Csernobillal is ismertté vált Craig Mazin kezei közé került, aki ígéretes alapanyagot hozott össze.

„Ez lesz a legjobb, legautentikusabb videojáték-adaptáció, ami valaha készült” – zárta gondolatait Druckmann.

A The Last of Us december 15-én debütál majd az HBO-n.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!