Hírek

Minden idők legjobban nyitó rajzfilmje a Super Mario Bros.

super-mario-bros.-3

Az Illumination Entertainment elviheti a koronát: a Super Mario Bros. – A film nemzetközi szinten már 377 millió fölött produkált.

Ben Affleck új filmje, az Air: Harc a legendáért is jól nyitott (14 millió felett), meg a Dungeons & Dragons is elmuzsikál egy nagyobb visszaeséssel (a második hétvégén 14,5 milliót hozott), de a hétvége legnagyobb szenzációja mindenképp a Nintendo olasz vízvezetékszerelőjének animációs bemutatkozása volt. A Super Mario Bros. lehengerlő erővel vette be a mozipénztárakat, 146 milliós amerikai kezdőbevételt termelt három nap alatt – ha ehhez hozzávesszük az elővetítéseket, már 204,6 millióra ugrik az adat.

Az Egyesült Államokon kívül is elképesztő számokat hozott a film, sőt, rekordot döntött: már nem a Jégvarázs 2. a legjobban nyitó film nemzetközi porondon.

Mindez azért is különleges, ugyanis a Super Mario márka a ’80-as évek óta létezik, közkedvelt, a világ bármely pontján felismerhető ikonográfiával, zenével és hangulatvilággal rendelkezik. Mégis egy 1993-as élőszereplős fiaskó után csak most tudott nagyvászonra költözni a franchise. Ezután pedig ne legyen kétségünk, érkezni fognak a folytatások.

A mai napig A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című film tartja a legnagyobb 2023-as bevételt, a Marvel sokat kritizált alkotásának számait (473 millió) azonban a Super Mario Bros. – A film könnyen átlépheti, akár már egy hét múlva, és még az egymilliárdos álomhatár meghaladása is várható a következő időszakban. A CinemaScore felmérése alapján az első hétvége közönsége is kedvelte a mozit, a közel legmagasabb „A” besorolással illette, holott a Rotten Tomatoes kritikai átlaga alapján nem igazán voltak elragadtatva a nyugati újságírók.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com