Hírek

Mindenki az Élősködőket veszi

Az Élősködők nagyszerű Oscar-eredménye jól megdobta a film online eladásait: az Apple és az Amazon áruházaiban is első helyre ugrott.

Bong Joon Ho Élősködők című filmje Oscar-történelmet írt egy napja; ettől hangos a világsajtó, és úgy tűnik, hogy az ünneplés visszhangra lelt a nézők között is: a film eladásai ugyanis szenzációsan megugrottak. Mind az Amazon, mind az Apple iTunes áruházban a bestseller-lista első helyére került a film – írja a Variety.

Hétfő reggel (tehát csupán órákkal az Oscar est után) az Élősködők Blu-ray kiadása már első helyezett volt az Amazonon, valamennyi mozifilm és tévéműsor közül (nyomában a Joker, az Élősködők DVD-kiadása és a negyedik helyen a Volt egyszer egy Hollywood). Az iTunes áruházban az Élősködők szintén felkerült az amerikai filmek toplistájának csúcsára (követi a Joker, a Tőrbe ejtve és ismét a Volt egyszer egy Hollywood).

Élősködők

 

Az Élősködők vasárnap azzal írt filmtörténelmet, hogy a Legjobb nemzetközi film díja és még két másik (Legjobb rendező, Legjobb forgatókönyv) elnyerte a Legjobb film csúcs-Oscarját első nem angol nyelvű filmként az Oscar-díjátadók históriájában.

Minőségi fordulat, ami az Akadémia jövőjére is hatással lesz” – írtuk a film Oscar-győzelméről; „eszméletlenül bravúros, látványos és izgalmas” – írtuk magáról a filmről.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés