Hírek

Mindenki felül a trónra – Karakterposzterek a Trónok harca befejező évadához

Közeleg április 14-e, a Trónok harca 8., azaz befejező évadának premiere. Most egy adag karakterposzterrel enyhíti az HBO a várakozást. Vajon ki ül fel végül a Vastrónra?

A Trónok harca (Game of Thrones) már jó ideje minden idők egyik legsikeresebb sorozata nagyon sok tekintetben. Már 3 évvel ezelőtt is elnyerte a legtöbbet díjazott sorozat címét, hihetetlen nézettségi adatokat produkál, egyes epizódok pedig simán elmennének a legnagyobb blockbusterek mellett a moziban.

George R.R. Martin adaptációja teljesen lázban tartja a világot, a mindent eldöntő évad pedig lassan itt is van a nyakunkon. Kaptunk már fotókat a közelgő részekből, már egy apró előzetes is kijött, és még az HBO GO is extra anyagokkal kedveskedik a nézőknek.

A fantasysorozat ezúttal mindössze 6 epizódos lesz, de a részek a megszokottnál jóval hosszabbak, rendes játékfilm-hosszúságúak lesznek majd. A történet ugyan nem Martin kész alkotására épül, David Benioff és D.B. Weiss hangsúlyozták, hogy megpróbálják beépíteni az író ötleteit a lezárásba is.

Kalandozz a mémek, a testiség, a nőiség, a zene és a popkultúra világában, valamint olvass interjúkat a szereplőkkel. Tekintsünk együtt vissza a ’16-os Filmtekercses Trónok harca-hétre.

Az HBO most egy karakterposzter-sorozattal állt elő, amely a legelején úgy tűnik, hogy az esélyes szereplőket ülteti a Vastrónra, de hamar kiderül, hogy inkább csak amolyan emlékeztetőül szinte az összes jelentősebb még életben lévő karakter megjelenik. Nem sok, de ez is valami.

Game of Thrones (HBO)

Character posters are here. #ForTheThrone

Közzétette: Game of Thrones – 2019. február 28., csütörtök

Már csak másfél hónap tehát, és kiderül, hogy sikerült-e a készítőknek megmenteni a Trónok harcát.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya