Hírek

Mindenki is gyanús az HBO új sorozatában – Perry Mason előzetes

Matthew Rhys alakítja a címszereplőt az HBO új sorozatában, amely az 1930-as évek Los Angelesének ébredő bűnvilágát mutatja be egy régi karakter felélesztésével.

Perry Mason egy ikonikus amerikai ponyvafigura volt. Elesett védencei érdekében a büntetőjogi ügyvéd gyakran lépte át az elmosódott határvonalat az egyéni igazságszolgáltatás és a magánpraxisban folytatott bűnüldözés között. Egyfajta öntörvényű, igazságos, becsületes detektív volt, aki egyszerre állt homályban és rivaldafényben.

A figurát Erle Stanley Gardner hozta létre a harmincas években, a világválság éveiben, és rögtön nagy sikere lett a munkanélküli amerikaiak körében. A ponyvaregények után rádiós feldolgozásban követték a karakter történetét, majd az ötvenes, később pedig a hetvenes években sorozatot is kapott a fiktív főhős. Ezt a sort folytatja most az HBO. A széria egyik kreátora Ron Fitzgerald, akinek már van tapasztalata a csatornával: dolgozott a Westworldön, korábban pedig íróként és producerként asszisztált a Friday Night Lightshoz és a Nancy ül a fűbenhez. Társa Rolin Jones, akivel már a két említett sorozatnál is kollégák voltak. Jones is dolgozott már az HBO-val, mégpedig a Gengszterkorzón.

Az új Perry Mason történetének fókuszában az előzetes alapján egy olyan gyilkosság áll, amelynek szálai a helyi evangélikus közösséghez kötődnek. Itt lép be a képbe egy női karakter, akit a Sötét árvákkal (Orphan Black) berobbanó Tatiana Maslany alakít majd. A címszereplőt játszó Matthew Ryhs talán kevésbé ismert hazánkban. Legutóbb az Egy kivételes barátban láthattuk főszerepben, igazán nagy hírnévre (és egy Emmy-díjra) azonban  a Foglalkozásuk: amerikai kapcsán tett szert.

Perry Mason június 21-től látható az Egyesült Államokban, hazánkban egy nappal később lesz elérhető az HBO GO kínálatában.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya