Hírek

Mindent a nézők kívánsága szerint! – Loki feltámadásáról

A Thor: Sötét világban Loki a film végén feltámad – az eredeti tervek szerint azonban nem így volt.

Az Empire-nek adott interjújában Tom Hiddleston nemrégiben elmesélte, hogy a Thor: Sötét világban eredeti forgatókönyv szerint Loki valóban meghalt, és így is forgatták le a filmet. Az utóforgatások alatt viszont úgy döntöttek, hogy a szereplő mégis életben marad, mintha csak eljátszotta volna a halálát. „Loki halála Svartalfheimen tényleges halálként volt megírva, és Chrisszel valódiként is játszottuk el. Az volt a cél, hogy a jelenetben Loki végül megbocsátást nyerjen: önfeláldozásával segített megmenteni a testvérét és Jane Fostert” – mondta az interjúban Hiddleston. Az eredeti forgatókönyv szerinti jelenet végül benne maradt a filmben, de a végére bevágtak mellé egy másikat is, amelyből az derül ki, hogy a haldoklás Loki trükkje volt csupán. Önfeláldozásról tehát szó sincs, mi több, Loki csak azért játszotta ezt el mindezt, hogy megszerezze az apja trónját Asgardban.

Hollywood a siker érdekében képes rugalmasan kezelni a dolgokat.

Mivel a tesztvetítésen a nézők ezt a változatot nem fogadták el – mondván, nem halhatott meg, nyilván úgyis vissza fog térni –, így a film eredeti koncepcióját szinte egyhangú ellenállás fogadta. Így hát megváltoztatták a film végkicsengését, s ezzel persze a szereplők jellemét is. „A nézők úgy döntöttek, hogy valójában nem ez a film vége” – mesélte Hiddleston. Majd hozzátette: „Azért működött olyan jól ez a csavar, mert még én sem tudtam, hogy csavarról van szó”.

Címkék

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com