Hírek

Két évad után a Netflix elkaszálja a Mindhuntert

A Mindhunter nem éri meg azt a pénzt, amennyibe kerül – állítja a rendező szerint a streamingóriás.

Úgy tűnik, a végső csatát a sorozatgyilkosok nyerik az FBI profilalkotó csapatával szemben. Két évad után nem folytatódik David Fincher sorozata, a Mindhunter. A sorozat a ’70-80-as évek fordulóján játszódik, amikor Holden Ford (Jonathan Groff) újfajta, a pszichológia tudományát is bevető megközelítési módokkal dolgozik egy sorozatgyilkos ügyében. A profilozás ma már alapkövetelmény a rendőri szakmában, akkor azonban még teljesen ismeretlen volt.

https://www.filmtekercs.hu/sorozat/mindhunter-2-evad-kritika

A rendező a hamarosan mozikba kerülő Mank kapcsán adott interjút a Vulture-nek, és ott jelezte, hogy a nagyjátékfilm után nem térnek vissza a sorozathoz.

„A nézőközönségének ez egy drága sorozat volt. Korábban még úgy beszéltük, befejezzük a Manket, aztán meglátjuk. De őszintén szólva most már nem látom, hogy képesek lennénk folytatni. Bizonyos értelemben pedig realistának is kell lenni, ami az anyagiakat illeti.”

Virágnyelvről lefordítva ez annyit jelent: hiába volt a Mindhunter magas színvonalú és kritikailag elismert, nem nézték annyian, mint azt a Netflix szerette volna.

A szolgáltatónak nincsen klasszikus pontozási rendszere, mint például az IMDb-nek, de a feliratkozások és a nézettségek adnak támpontot. És noha hiába volt a Mindhunter a Netflix egyik legjobb sorozata, mégsem tudott olyan kultikus lenni, mint a Stranger Things, de nem tudott olyan társadalmi párbeszédet sem indítani és elvinni annyi Emmy-díjat, mint tette azt a The Crown. És egy bizonyos ponton a kritikai elismertségnek nézőszámban is meg kell mutatkozni a megmaradásért, a Mindhunter esetében ez viszont hiányzott.

Mindeközben David Fincher visszatér a mozikba. Hat évvel legutóbbi premierje, a Holtodiglan után ugyanis november 13-án mutatják be amerikai mozikban a Mankot, ami Orson Welles Aranypolgár című filmjének keletkezéséről szól, Lily Collins, Amanda Seyfried és Gary Oldman főszereplésével. Itthon először december 4-én lehet megnézni a Netflix kínálatában.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.