Hírek

Mindjárt kész a Rogue Squadron forgatókönyve, ami Patty Jenkins belépője a Star Wars világába

Star-Wars-Rogue-Squadron-X-wing

Patty Jenkins, a Rogue Squadron rendezője és forgatókönyvírója elárulta, milyen fázisban jár a következő Star Wars film, ami más irányba tereli a franchise-t.

Patty Jenkins, a 2017-ben nagy sikert arató Wonder Woman rendezőnője már alig várja, hogy elkezdődhessen saját Csillagok háborúja filmjének forgatása. A Star Wars: Rogue Squadron premierje csak 2023 decemberére várható, de Jenkins egy interjúban elmondta, majdnem kész a forgatókönyv és már állítja össze stábot – írja a Collider.

„Ez teljesen más munkamódszer. Telefonon és Zoomon folyamatosan beszélünk azokkal, akik benne vannak a Star Wars világában. Elég szabadon mondhatom el a történetet, amit szeretnék, de tudnod kell, ki mit csinált és csinál, hova halad és hogyan működik, mit terveztünk eddig. Nagyon más módja ez a munkának, aminek a tempóját fel kell vennem.”

Jenkinsnek személyes kötődése is van a pilótákról szóló Star Wars történethez, ugyanis édesapja is pilóta volt, igaz nem X-szárnyú vadászgépet vezetett. A Rogue Squadron már egy ideje napirenden van a Disney-nél, viszont először a Trónok harca írópárosát David Benioffot és D. B. Weisst kérték fel a forgatókönyv elkészítésére. Az ő távozásuk után a stúdió idén júniusban szerződtette a Szerelem és szörnyek íróját, Matthew Robinsont.

Jenkins azt is elmondta, hogy jóval régebben dolgozik a filmen, mint azt gondolnánk: „Csodásan halad. Már hat hónappal a bejelentés előtt dolgoztam rajta, úgyhogy elég mélyen benne vagyunk. Most fejezzük be a forgatókönyvet és összeállítjuk a csapatot. Izgatott vagyok a sztori miatt, és hogy mi vagyunk a Star Wars következő fejezete.”

A Rogue Squadron kissé más irányba fordítja a Csillagok háborúja vitorláit a Skywalker saga 2019-es lezárása után.

A Disney és a Lucasfilm már nem trilógiában, csak önálló filmekben gondolkodik. Ezek közül egyet a Thor: Ragnarök rendezője Taika Waititi fog rendezni, egy másiknak a Marvel stúdiójának feje, Kevin Feige lesz a producere.

Patty Jenkins hollywoodi reputációja a 2017-es Wonder Woman után ugrott hatalmasat, és a folytatás langyos fogadtatása sem törte le azt. A rendezőnő Gal Gadotal készíti a Paramount új Kleopátra filmjét is, de tervben van a Wonder Woman trilógia záródarabja is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés