Hírek

Győzelem bármi áron! – miről szól A legsötétebb óra?

A legsötétebb óra

Rövid videót tett közzé A legsötétebb óra című film forgalmazója. Ebben a szösszenetben röviden összefoglalják a történetet, megszólal a rendező és a főbb szereplők.

A videó szerint 1940-ben, Winston Churchill miniszterelnökségének első hónapjában járunk. Ebben az időben van még esély békét kötni Németországgal, és kiszállni a háborúból. Ezt a rövid témát járja körbe a főszereplő karakter bemutatásával Peter Wright rendező, Gary Oldman, Kristin Scott Thomas és Lily James főszereplők.

A legsötétebb óra világpremierje szeptember 1-jén volt Telluride-ban, és már akkor látszott Gary Oldman mindent átható átlényegülése. Ezt vasárnap éjjel már Golden Globe-díjjal jutalmazták, de maga a film 9 jelölést kapott a Brit Filmakadémia idei díjaiból.

Hogy mindez mire lesz elég az Oscaron, magunk is megnézhetjük a jövő heti premier után, végül pedig a március 4-ei Oscar-díj átadó gálán.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya