Hírek

Győzelem bármi áron! – miről szól A legsötétebb óra?

A legsötétebb óra

Rövid videót tett közzé A legsötétebb óra című film forgalmazója. Ebben a szösszenetben röviden összefoglalják a történetet, megszólal a rendező és a főbb szereplők.

A videó szerint 1940-ben, Winston Churchill miniszterelnökségének első hónapjában járunk. Ebben az időben van még esély békét kötni Németországgal, és kiszállni a háborúból. Ezt a rövid témát járja körbe a főszereplő karakter bemutatásával Peter Wright rendező, Gary Oldman, Kristin Scott Thomas és Lily James főszereplők.

A legsötétebb óra világpremierje szeptember 1-jén volt Telluride-ban, és már akkor látszott Gary Oldman mindent átható átlényegülése. Ezt vasárnap éjjel már Golden Globe-díjjal jutalmazták, de maga a film 9 jelölést kapott a Brit Filmakadémia idei díjaiból.

Hogy mindez mire lesz elég az Oscaron, magunk is megnézhetjük a jövő heti premier után, végül pedig a március 4-ei Oscar-díj átadó gálán.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com