Hírek

Misztikus horrorba hajló romantikus sztorinak ígérkezik az All of Us Strangers – íme az előzetes

Andrew Haigh legújabb filmje, az All of Us Strangers saját elmondása szerint az eddigi legszemélyesebb alkotása, amelyben két férfi kibontakozó szerelmét követi, Paul Mescal és Andrew Scott főszereplésével.

A rendező a történethez saját tapasztalatokból is merített, ám az alapot Taichi Yamada 1987-es Idegenek című japán pszichológiai regényének adaptációja adta. Az eredeti történet szerint Harada, egy 48 éves forgatókönyvíró válása után Tokió fővárosába költözik, és egy este úgy dönt, felkeresi a környéket, ahol gyerekkorát töltötte. Itt találkozik egy férfival, aki kísértetiesen emlékezteti rég elhunyt édesapjára. A férfi meghívja az otthonába, ahol felesége pedig Haradának az édesanyját juttatja azonnal az eszébe – aki már szintén régóta nincs az élők sorában. Az eseményeket a főhős képtelen feldolgozni, egyetlen mentsvára fiatal szomszédnője, akivel rövidesen szerelmi viszonyba gabalyodnak.  

Andrew Haigh ezt az alaptörténetet emeli át saját filmjébe, azzal a különbséggel, hogy saját verziójában a két főszereplő férfi: egy Adam nevű forgatókönyvíró (Scott) és a szomszédja, a rejtélyes Harry (Mescal). Adam visszatér gyermekkori otthonába, ahol felfedezi, hogy három évtizede elhunyt szülei (akiket Claire Foy és Jamie Bell alakít) látszólag életben vannak.

Haigh korábban a 2011-es “Weekend” című romantikus drámát, valamint a 2017-es “Lean on Pete” című coming-of-age road movie-t rendezte. Az All of Us Strangers, úgy tűnik, hogy az egyik legszemélyesebb vállalkozása eddig. A Vanity Fairnek adott interjújában Haigh így nyilatkozott: „Hirtelen a saját múltammal foglalkozni, miközben egy történetet mesélek valaki másról, aki a múltjával foglalkozik – egyelőre nem tudom, jó ötlet-e volt vagy sem, érzelmileg vagy mentálisan. De az biztos, hogy furcsán katartikus kísérlet volt”.

Adam a múltban tett különös utazása mellett személyes és szexuális kapcsolatot is folytat Harry-vel, és a filmnek kifejezetten fontos célja volt, hogy ezeket a jeleneteket hitelesen és valóságosan muatssa be. A szexualitás érzelmi hátterének érzékeltetésére is nagy hangsúlyt fektetett a rendező: „Át akartam adni az idegességet, az izgalmat amögött a látszólag egyszerű fizikai érzés mögött, mikor valaki megérinti az embert, és hogy ez mégis milyen erőteljes érzéseket képes kiváltani a másikból.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com