Hírek

Mit hoz nekünk az HBO novemberben?

Kaley Cuoco egy humoros krimisorozatban remekel majd.

Az ősz végével sem kell csalódni az HBO kínálatában: ígéretes új sorozatok váltakoznak sikersorozat folytatásokkal, miközben különleges dokumentumfilmekkel is számolhatunk novemberben.

Novemberben is érdemes lesz figyelni az HBO különböző platformjait: folytatódik Az Úr sötét anyagai, új sorozatot kap Kaley Cuoco, a Csajokért is felelős Lena Dunham pedig a Z-generációt ülteti az üzleti világ középpontjába. Kapunk még egy izgalmas történelmi sorozatot, több kiválónak ígérkező dokut, valamint folytatódnak a csatorna nagy presztízsű alkotásai is hetente megjelenő új részekkel. Íme az HBO novemberi kínálata:

 

Az Úr sötét anyagai

Új évaddal jelentkezik a kortárs fantasy-adaptációk egyik legjobbja: a BBC és az HBO sorozata Philip Pullman ünnepelt coming-of-age regényein alapul, amelyek két fiatalt követnek nyomon párhuzamos világokon át. A trilógia főszerepében Lyra és Will állnak, akiket Dafne Keen és Amir Wilson alakítanak a sorozatban. Mellettük szerepel még Ruth Wilson, Andrew Scott, Lin-Manuel Miranda és Ariyon Bakare. A mágiával, beszélő állatokkal, vallással és társadalmi utalásokkal teletömött látványos történet a 2. évaddal folytatódik november 16-tól.

A légikísérő

Az Agymenők sztárja, Kaley Cuoco ismét egy sorozat főszerepében tűnik fel: a színésznőt ezúttal egy csavaros krimi-vígjátékban láthatjuk majd november 26-tól. Az Odaát egyik író-producere, Steve Yockey jegyzi az alkotást, amelyben Cuoco stewardess karaktere egy hullára ébred a hotelszobájában, de az előző este eseményire már nem emlékszik. Lehetséges, hogy ő lenne a gyilkos?

Industry

A 2008-as gazdasági válság idején játszódik az HBO egyik év végi legnagyobb dobása: a mű fiatal szereposztással vezeti be a nézőt egy csapat bankár és gazdasági elemző világába. A 8 részes sorozat executive producerei és rendezői között találjuk Lena Dunhamet is, aki a Csajokkal már bizonyította, mennyire is érti a 20-as generáció problémáit. Myha’la Herrold, Conor MacNeill és Marisa Abela vezetik majd a szereplőgárdát a november 9-én kezdődő sorozatban.

Senkik földje

November közepén debütál az eredetileg a Hulu égisze alatt elkészült francia háborús sorozat, amely a thriller elemit felhasználva szippantja be a nézőt. A történetben egy család elhunyt lányukat gyászolja egy robbantást követően. A báty azonban azt gyanítja, hogy húga talán mégis túlélte a balesetet: elindul hát, hogy átszelje a Közel-Keletet és megtalálja a lányt. A sorozat kreátorai között találjuk az Eufóriát is író Ron Leshemet, úgyhogy szinte garantált a minőség.

30 ezüst

Alex de la Iglesia spanyol horrosorozatában a jó és rossz örökös küzdelméé a főszerep. A november 29-én premierező széria egy papról szól, akit utolér a múltja és akinek le kell számolnia démonaival, ha hivatásában kíván maradni.

Between the World and Me

Ta-Nehisi Coates 2015-ben megjelent regényét varázslatos vizuális világgal ülteti képernyőre az HBO dokumentumfilmje. A november 21-én debütáló alkotás arról mesél, milyen ma feketének lenni az USA-ban. Az aktuális műben olyan sztárok szólalnak majd meg, mint Mahershala Ali, Wendell Pierce, Jharrel Jerome vagy Oprah.

Crazy, Not Insane

Alex Gibney dokumentumfilmje egy pszichiáter vizsgálataiba enged bepillantást, aki gyilkosok elméjét és gondolkodását kutatja. Az érdekes és különleges alkotást ráadásul Laura Dern narrálja. A film november 18-tól látható majd.

Welcome to Chechnya

A Sundance- és Berlinale-díjas David France alkotás Csecsenföld LGBTQ+ közösségének jogait, illetve azok hiányát mutatja be. A közel sem könnyű tematikájú dokumentumfilmben egy csapat aktivista harcát láthatjuk, akik életüket kockára téve is felveszik a kesztyűt az elnyomással.

Érkezik még egy román vígjáték-sorozat, a Tuff Money, illetve Romulus és Remus története is ismét megelevenedik egy új produkció révén. Az ifjú Sheldon pedig újabb évaddal jelentkezik november 6-tól.

És persze senki ne feledje, hogy számos izgalmas saját gyártású sorozat folytatódik novemberben az HBO-n. Új részekkel érkezik a Tudhattad volna, a skandináv krimis Mi vagyunk a medvék, a Hugh Laurie vezette Roadkill és Luca Guadagnino sorozata is, az Akik mi vagyunk.

Elfáradó csavarok – Tudhattad volna

Végezetül több film tévés premierjét is elhozza nekünk az HBO a következő hónapban. Érkezik a nagy felháborodást követően újraanimált Sonic, a sündisznó; a Mint egy főnök; a tavalyi év gyönyörű A búcsúja Awkwafinával és a Kerozin című érzékeny orosz dráma is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com