Hírek

Mit kapunk ha összeáll a Trónok harca és a Star Wars?

A Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és D.B. Weiss Az utolsó Jediket rendező Rian Johnsonnal kiegészülve a Netflixnek adaptálnak egy kínai sci-fi trilógiát. Készül a The Three-Body Problem – írja a Collider.

Izgalmas és ígéretes projektnek vág neki David Benioff, D.B. Weiss és Rian Johnson. Liu Cixin ünnepelt sci-fi regényeit viszik kisvászonra a Netflix jóvoltából. Sokak szerint a The Three-Body Problem az egyik legambiciózusabb alkotása a zsánernek.

Oscar 2018: A sci-fi és a fantasy méltatlan története

A trilógia történetében először találkozik össze az emberi és egy idegen civilizáció. A 60-as évektől indulva egészen a napjainkig futnak a szálak, érdekes és rétegelt karakterekkel, fordulatokkal és persze társadalmi üzenetekkel.

A könyvhűséget maga az író, Cixin, illetve a trilógiát angolra fordító Ken Liu biztosítja majd, míg a forgatókönyvet Benioff, Weiss és Alexander Woo írják. Rian Johson pedig executive producerként segédkezik a munkálatokban.

A Trónok harca alkotópárosa persze a nagy hírnevet, majd nagy felháborodást keltő fantasy univerzumától sem válik meg egy ideig: több spin-off is készül ugyanis George R.R. Martin írásai alapján.

Eltékozolt örökség – A Trónok harca fináléja után

Persze az író-rendező-producer duó nem csak közösen dolgozik: Beniofftól tavaly a Gemini Man forgatókönyvét kaptuk, míg Weiss a Metal Lords című zenés drámát írja, amely az előmunkálatoknál jár. Kettejük egy ideig egy új Star Wars alkotást is a markukban tudhattak, ám a projekt végül nem valósul majd meg.

Nem úgy Rian Johnson trilógiája! Az alkotó ugyanis továbbra is készül egy újabb Star Wars trilógiával, jelenleg pedig a Tőrbe ejtve folytatásán dolgozik, amelyben visszatér Daniel Craig Benoit Blanc nevű nyomozója.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.