Hírek

Mit kínál a Netflix februárban?

Végre elénk kerül Zendaya és John David Washington fekete-fehér szerelmi története

Februárban sem kell csalódni a Netflix aktuális kínálatában. Jön Zendaya fekete-fehér filmje, a végéhez ér a streaming legkedveltebb romkom trilógiája, valamint jön egy izgalmas német sci-fi sorozat is. És ez tényleg csak a kezdet.

A Netflix januárban megugrotta a 200 milliós határt: mostanra ennyien fizetnek elő a streaming szolgáltatásra hónapról-hónapra. Ami pedig eleinte egy ígéretes filmtárnak tűnt, az mára ontja magából a saját gyártású alkotásokat. És ha nem is mindig üti meg a mércét egy-egy darab, lassan minden hónapra jut több olyan film és sorozat is, amelyet tűkön ülve várunk. Nincs ez másképp a februárral sem. Lássuk hát, mit nézünk a hónapban a Netflixen.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Filmek

 

Malcolm & Marie

Ismét összeállt az Eufóriáért is felelős trió: Sam Levinson, Rév Marcell és Zendaya. Az Emmy-díjas sorozatot is elhozó alkotók a koronavírus alatt forgatták le ezt a gyönyörűnek ígérkező fekete-fehér romantikus filmet. Az alkotásban John David Washington Zendaya párja, a mű pedig olyannyira kettejükről szól, hogy nincs is más szereplő benne. A fiatal színésznőnek sokan Oscart suttognak, de az előzetes alapján a rendezés és az operatőri munka is kiváló lesz. A fim február 5-én debütál.

I Care a Lot

Akik látták a Holtodiglant egy életre nem felejtik el Rosamund Pike alakítását. Most pedig úgy tűnik, duplázhat a színésznő: egy újabb antipatikus figurát alakít egy csavaros thrillerben. A filmet J Blakeson rendezi, a történet pedig egy idősek mellé kirendelt gyámügyes köré épül. A karakter szemérmetlenül és aljasul kihasználja a rábízott embereket. Egy nap azonban párjára akad. Egy idős nő a maffiához fordul, amikor rájön, átverte őt a nő. A premier február 19-re esik.

To All the Boys: Always and Forever, Lara Jean

A Netflix több romantikus tini-filmmel is próbálkozott az elmúlt évek során, ám a Csókfülkét leszámítva semmi sem közelítette meg A fiúknak… trilógia első két darabjának népszerűségét. Lara Jean és Peter szerelmének története könnyed, bájos és humoros. Nem haldoklik benne senki és a 18+-os karikára sincs szükség. Nem csoda hát, hogy egy új generáció találta meg benne az ügyeletes kedvencét. A sikerhez persze Lana Condor és Noah Kavinsky kettőse is kell. A trilógia stílusosan Valentin-nap előtt két nappal, azaz február 12-én zárul.

Space Sweepers

Február 5-én kerül a kínálatba a dél-koreai sci-fi blockbuster, amely állítólag az első ilyen űrben játszódó alkotás az ország filmtörténetében. Még ha nincs is így, az biztos, hogy eszméletlenül látványos filmnek nézünk elébe. A 2092-ben játszódó történetben egy űrhajó legénysége próbál elmenekülni az élhetetlenné vált Földről. Úgy tűnik a téma nagyon kapós, hiszen bő egy hónapja George Clooney-val egy hasonló tematikájú darab jött ki a Netflixen.

Pelé

Egy izgalmas dokumentumfilmmel is készül a Netflix februárban. Az egyik legnagyobb brazil focista, Pelé 12 évébe pillanthat bele a néző, amikor is a három világbajnoki címet is elnyerő sportoló a legjobbak közé emelkedett. A filmet Ben Nicholas és David Tryhorn rendezték, a prudocerek között pedig ott Kevin MacDonald, aki az Egy nap szeptemberben című szintén dokumentumfilmért Oscar-díjat kapott 20 évvel ezelőtt. Az alkotás február 23-tól látható.

Red Dot

Lassan minden hónapra jut egy skandináv krimi is, ez alól pedig szerencsére a február sem kivétel. Ezúttal egy svéd thriller lesz terítéken A tuti tervet is rendező Alain Darborgtól. A történetben egy babát váró pár egy romantikus hegyi túrával tervezi egyenesbe hozni a kapcsolatát, a dolgok azonban nem alakulnak túl jól. A kirándulás hamar horrorba fullad, nekik pedig az életükért kell harcolniuk a téli tájon. A film február 11-én kerül a Netflix kínálatába.

Egy döntés súlya

Raúl Arévalo főszereplésével érkezik egy izgalmasnak ígérkező spanyol akciódráma, a Black Beach, azaz az Egy döntés súlya. Az Oscar-jelölt Esteban Crespo rendezésében egy üzletembernek egy elrabolt amerikai mérnök nevében kell eljárnia egy igen csak kényes szituációban. A filmet már február 3-án megnézhetjük.

Little Big Women

Számos sikeres és sokszor díjazott rövidfilm után első nagyjátékfilmjével áll elő Joseph Chen-Chieh Hsu. A történethez pedig semmi köze a Kisasszonyokhoz. 2017-es Guo Mie című fél órás alkotásához hasonlóan most is a gyász köré építi fel szereplőit az alkotó. A történetben egy 70 éves asszony születésnapján tudja meg, hogy férje, akivel évek óta nem tartotta rendesen a kapcsolatot elhunyt. A csapás azonban megduplázódik, amikor kiderül, hogy a férfi életében volt valaki más is. A temetésre összegyűlő család pedig elkezdi megemészteni a múlt fájdalmait. Február 5-től látható a tajvani alkotás.

Animals On The Loose – A You vs. Wild Movie

Bear Grylls kimaxolja a dolgokat legújabb interaktív filmjében. Az extrém helyzetek ura ezúttal a néző kezébe adja sorsának alakulását. Azaz rajtad múlik, hogy hogyan is éli túl a vadont a sztár. A Netflix a Bandersnatch kapcsán már bizonyította, hogy élvezetes tud tenni úgy is egy alkotást, hogy az állandóan megakad, hiszen várja az utasítást a képernyő másik végéről. Most a sorozatverzió után egy filmben is Grylls lépéseit irányíthatja a néző. A mű február 16-tól fut majd.

Ezek mellett érkezik egy francia fekete komédia is, a The Misadventures of Hedi and Cokeman február 10-én. Az All My Friends Are Dead című lengyel tinifilmet, amely egy újévi buli keretein belül ugrasztja össze a megjelenő fiatalokat pedig február 3-tól láthatjuk majd.

Sorozatok

Firefly Lane: Szentjánosbogár lányok

Katherine Heigl és Sarah Chalke főszereplésével érkezik február 3-án a hónap egyik legjobbnak ígért sorozata. Kristen Hannah ünnepelt amerikai írónő 2008-as regényéből készített most 10 részes alkotást Maggie Friedman. A történet két nő életen át tartó barátságáról szól, amelyet egy sötét titok árnyékol be. A tragédia pedig úgy tűnik, elkerülhetetlen. A műben két idősíkban mozgunk majd, így a fent említett sztár színésznők mellett két fiatal tehetség is belebújik majd a két főszereplő bőrébe.

The Crew

A hónap ügyeletes vígjátéksorozata Kevin James nevéhez fűződik. A színész ezúttal kopaszon kerül elénk Jeff Lowell alkotásában. A The Crew egy NASCAR műhelyben játszódik és az ott dolgozók köré épül. Amikor a csapat éléről visszavonul a tulaj és új főnököt kapnak, minden megváltozik. A farmon is dolgozó Lowell több ízben bizonyította már, hogy lehet rá számítani, ha komédiáról van szó. Február 15-én kiderül, hogy legújabb alkotása is állja-e a sarat.

Európa a jövőben

Most hogy tavaly nyáron végéhez ért a Dark, éppen itt volt az ideje egy újabb német sorozatnak. A február 19-én jövő alkotás pedig akár a nyomába is érhet az ünnepelt elődnek. Egy sci-fi elemekkel tarkított drámát kapunk majd, amely 2070-be repít minket. Három testvéren múlik, hogy megváltoztassák Európa sorsát, miután egy globális katasztrófa darabjaira tépte a kontinens egységét. Az EU pár éve meggyengült helyzetére gondolva számtalan lehetőséget tartogat magában ez a történet.

Az Invisible City című brazil fantasy sorozat február 5-én indul 8 részes útjára, míg a brit pszichothriller, a Behind Her Eyes február 17-én startol. A Steve Lightfoot készítette minisorozat főszerepében Eve Hewsont, Bono lányát találjuk.

Február 24-én pedig a Ginny & Georgia című dráma indul el, ami egy titkokkal terhelt család új esélyét meséli el Új-Angliában. Sarah Lampert első író-produceri munkájának főszerepében Brianne Howey és Antonia Gentry állnak. Ők alakítják a címszereplő anya-lányát.

Továbbá elstartol még a High Rise Invasion című manga animált változata, egy Capitani című luxemburgi nyomozós thriller, valamint a Kid Cosmic is, amely egy gyerekeknek címzett animációs mese egy fiúról, aki hirtelen szuperhőssé válik.

Lesz mit nézni tehát februárban is a Netflixen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés