Hírek

Mit nézünk 2024-ben a Netflixen? – Legjobban várt filmek

Rövid összefoglaló videóval érkezett a streaming platform, amelyben az idei saját gyártású filmek és sorozatok legjavába pillanthatunk bele. Több A-listás sztár is az űrbe megy, mások kémnek állnak, míg megint mások szívszorító drámában vagy éppen humoros romkomban dobják fel az évünket. Íme a 2024-es Netflix filmek!

Noha a mai napig igaz sajnos, hogy nem minden arany, ami a Netflix égisze alatt készül, a streaming szolgáltató így is a lista élén áll a konkurensekkel szemben, ráadásul évről-évre szolgáltat néhány igazán nagy sikerű alkotást, amely állandó képviselője az adott év filmes díjátadóinak. Idén például 18 Oscar jelölést kaptak Netflix filmek, ebből nyolc pedig játékfilmes elismerés. A teljes 2024-es Oscar-jelölt listát itt találjátok.

Jócskán van miért várni az idei felhozatalt is, hiszen a 2024-es Netflix filmek listája is igen csak jól néz ki.

Nézz bele a Netflix idei kínálatába, és döntsd el te, szerinted mi lesz a legjobb film a 2024-es etapban. A videó alatt részletesebben is összeszedjük, milyen filmek érkeznek a streaming felületre.

2024 Netflix filmjei

Már a január sem telt el figyelemre méltó saját gyártású filmek nélkül (A hó társadalma, The Kitchen), az év hátralevő része pedig szintén úgy tűnik, hogy bőven szolgáltat majd ígéretes alkotásokat a Netflix háza tájáról.

Jennifer Lopez az űrbe utazik, Eddie Murphy visszatér Beverly Hills-be, Adam Sandler ismét komoly arcát kecsegteti, Millie Bobby Brown grandiózus fantasy-ben harcol, Billy Nighy egy hajléktalanokból álló focicsapatot edz, míg Mark Whalberget kémmé avanzsálja Halle Berry. És ez még csak a kezdet!

Orion és a sötétség (február 2.)

A kivételesen tehetséges fiatal Jacob Tremblay (A szoba) egy látszólag átlagos iskolás fiút szólaltat meg a Charlie Kauffman írta filmben, aki azonban a felszín alatt az ég világon szinte mindentől fél: legjobban a sötétségtől. Amikor azonban az alakot ölt és egy utazásra invitálja Oriont, hogy megmutassa, nincs oka félni az éjszakától és a sötéttől, a fiú előtt egy teljesen új világ nyílik meg. Az animációs filmben megszólal még Paul Walter Hauser, Angela Bassett, Colin Hanks és Natasia Demetriou.

Players (február 14.)

Az idei Valentin-napot Gina Rordiguez dobja majd fel a Netflixen. A színész barátaival egy olajozottan működő playbookot épített ki, amely éveken át sikeresen hozta el nekik az egyéjszakás kalandok örömeit. A nő egy nap azonban belefut a legnagyobb hibába, beleszeret az egyik ilyen hódításába. Rodriguez mellett Damon Wayans Jr., Joel Courtney és Tom Ellis szerepelnek az alkotásban.

Spaceman (március 1.)

Adam Sandler az űrbe megy, hogy ismét bebizonyítsa, drámai szerepekben is megállja a helyét. Asztronauta karaktere egy misszió során ráébred, hogy a Földön hagyott házassága koránt sem biztos, hogy kiállja a külön töltött idő próbáját és egy misztikus lény segítségével igyekszik feltárni, mi is mehetett félre a feleségével (Carey Mulligan), akit mindennél jobban szeret. A lényt Paul Deno szólaltatja meg, a filmben pedig Isabella Rossellini is feltűnik majd.

Damsel (március 8.)

Akciódús fantasy-ben tér vissza a Netflixre Millie Bobby Brown, aki egy átvert királylányt alakít. Egy esküvő és a herceg fehér lovon ígéretével ellentétben új családja éppen feláldozni készül őt: egy sárkány barlangjába vetik, ahol csak magára számíthat, ha ki akar élve kerülni. A mellékszereplők között találjuk Angela Bassettet és Robin Wrightot.

Irish Wish (március 15.)

Lindsay Lohan 2024-ben is több Netflix alkotást is elhoz nekünk. Március közepén egy aranyos romantikus vígjátékban szerepel, amelyben egy fülig szerelmes nőt alakít. A bökkenő csak az, hogy szíve választottja éppen most készül elvenni legjobb barátnőjét. Az írországi esküvőre még koszorúslányként érkező Maddie azonban kíván egyet, másnap pedig már az araként ébred.

Shirley (március 22.)

Regina King Shirley Chisholm bőrébe bújik a Netflix életrajzi drámájában, amely az első fekete női kongresszusi tagot és befolyásos politikust mutatja be a nézőknek. Chisholm ráadásul még az amerikai elnöki posztért is harcba szállt 1972-ben. A filmet írta és rendezte John Ridley.

The Beautiful Game (március 29.)

Bill Nighy egy hajléktalanokból álló angol focicsapat élére áll, akiket edzőként Londonból Rómába visz, hogy megmérettessék tudásukat más, hasonló helyzetben lévő csapatokkal szemben. Hogy növelje az esélyüket, magával visz egy fiatal csatárt is, aki azonban saját életét kell először rendbe tennie, ha segíteni akar másokon. Nighy mellett a tehetséges Michael Ward (Nagykutya) szerepel.

Rebel Moon: 2. rész – A sebejtő (április 19.)

Zack Snyder fantasy eposza áprilisban kapja meg a folytatást. A sci-fik és fantasy-k legnagyobbikait megidéző (lekoppintó) alkotásban természetesen az első filmben megismert figurák nagy része visszatér majd. Így ismét képernyőre kerül Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman és Doona Bae. Anthony Hopkins pedig a hangját szolgáltatja a filmhez.

Unfrosted: The Pop-Tart Story (május 3.)

Jerry Seinfeld rendezői debütálása az egyik legnagyobb amerikai céges rivalizálásról szól: a Kellog’s és a Post 1963-ban nagy csatában próbálták eldönteni, ki is a legjobb müzli gyártó cég, és kinek van a helye minden amerikai reggeliző asztalon. A film olyan sztárparádéval dolgozik, hogy már az megvett minket kilóra. Érkezik ugyanis maga Seinfeld, valamint Melissa McCarthy, Hugh Grant, Christian Slater, Amy Schumer, James Marsden és Fred Armisen is.

Hit Man (június 7.)

Egy átlagos professzor azzal dobja fel mindennapjait, hogy bérgyilkosnak adja ki magát. Richard Linklater szórakoztató akciófilmjében Glen Powell karaktere méltó ellenfélre talál, amikor egy kliense teljesen elcsavarja a fejét. A bonyodalmak pedig csak most kezdődnek. A film ráadásul részben valós történet alapján készült!

Beverly Hills-i Zsaru: Axel Foley (július 3.)

Eddie Murphy visszatér, hogy ismét Beverly Hills-ben zsaruskodjon. Ezúttal egy a lányát ért halálos fenyegetés után készül bevetésre, ahova gyermeke (Taylour Paige) és friss partnere (Joseph Gordon-Lewitt) kíséri el őt. A jól ismert filmes sorozat ezzel a 4. részéhez ér. A rendezői székben az elsőfilmes Mark Molly foglal helyet, a forgatókönyvért pedig szintén friss alkotók felelnek. Újfent látjuk majd azonban Judge Reinholdot és John Ashont.

The Union (augusztus 16.)

Mark Wahlberg és Halle Berry összeállnak egy izgalmas akciófilm erejéig, amelyben utóbbi kémnek sorozza be az előbbit. Wahlberg karaktere egy építkezéseken dolgozó munkás, aki nyugalomban tengeti napjait. Felbukkan azonban egy volt gimis szerelme, aki hamar belerántja őt a titkosszolgálatok és a kémek világába. Mike Colter és J.K. Simmons szintén felbukkannak majd a filmben.

A további 2024-es Netflix filmek egyelőre premierdátum nélkül várakoznak, de még idén biztosan felkerülnek a streaming kínálatába.

A Family Affair

Joey King, Nicole Kidman és Zac Efron egy különös szerelmi háromszögbe keverednek. A humoros romantikus filmben Kidman King édesanyját alakítja, míg Efron egy sikeres mozicsillagot formál meg, aki nem mellesleg a lány főnöke. Az amúgy is impozáns castingot Kathy Bates egészíti ki.

Atlas

Jennifer Lopez ismét a színészkedéshez fordul, ezúttal egy sci-fiben láthatjuk őt, amelyben a mesterséges intelligencia előnyei és hátrányai kerülnek a fókuszba. A filmben Lopez karaktere, Atlas csatlakozik egy küldetéshez, hogy elkapjanak egy elszabadult robotot, aki az emberiség eltörlését tűzte ki célul. A Föld megmentéséhez azonban egy ponton meg kell bízniuk majd a robotban, amihez ráadásul titokzatos kötelék fűzi a nőt.

Jennifer Lopez in Atlas

Back in Action

Tíz év után ismét filmen Cameron Diaz! Az évtizedes színészi szünetet egy kémfilmmel töri meg a színésznő Jamie Foxx oldalán. A történetben egy jó ideje nyugdíjba vonuló CIA-s pár élete fordul fenekestül fel, amikor a múltjuk utoléri őket a családi élet idilljében és valaki rájön, kik is ők valójában. A filmben a duó mellett szerepel még Kyle Chandler, Glenn Close és Andrew Scott is.

Carry On

Kihívót kap a Die Hard, mint a legjobb karácsonyi film, amely nem is tipikus karácsonyi film? A Carry Onban Taron Egerton egy reptéri dolgozót alakít, akit megpróbálnak megzsarolni, hogy engedjen át egy titkos csomagot karácsony éjjelén. A férfi azonban nem adja könnyen magát, így egy macska-egér szituáció bontakozik ki a reptéren közte és Jason Bateman karaktere között.

Joy

Thomasin McKenzie, James Norton és Bill Nighy szerepelnek egy szívmelengető igaz történet feldolgozásában, amely az 1978-ban született Louise Joy Brown és szüleinek történetét meséli el. Ő ugyanis az első ember a történelem során, aki mesterséges megtermékenyítéssel fogant. A sikeres folyamat egy életre megváltoztatta meddő párok millióit, esélyt adva nekik arra, hogy közös gyermekük születhessen.

Lonely Planet

Laura Dern egy magányos és magának való írót alakít a filmben, aki Marokkóba látogat egy írói összejövetelre, amelynek célja, hogy inspirációt adjon az alkotással küzdő művészeknek. Itt megismerkedik egy nála jóval fiatalabb férfival (Liam Hemsworth), akivel hamar fűtött kapcsolatba bonyolódnak. A filmet írta és rendezte az Oscar-jelölt Susannah Grant, az Erin Brockovich és a Hihetetlen alkotója.

Scoop

Az elmúlt jópár év egyik legnagyobb botránya volt a Jeffrey Epstein körüli jogos felhajtás, amely során a pedofil hálózatot vezető férfi ismeretségi köre is nagyító alá került. Közéjük tartozik András herceg is, a jelenlegi brit király legfiatalabb fia, aki nem mellesleg az elhunyt II. Erzsébet királynő kedvenc gyereke volt. András herceg 2019-ben adott interjút a BBC-nek, amelyben tisztázni próbálta a nevét – nem sok sikerrel. Most ezt ülteti képernyőre a Netflix Gillian Anderson és Keeley Hawes főszereplésével.

Six Triple Eight

Felemelő igaz történetet dolgoz fel Tyler Perry rendezése, amely az egyetlen fekete nőkből álló katonai csapatot mutatja be a II. világháború idején, akik Európában állomásoztak. A Perry forgatókönyvéből készült alkotásban Kerry Washingtoné a főszerep.

Spellbound

Animációk terén is több ízben örvendeztet meg minket a Netflix 2024-ben! A Shrek rendezője, a Szépség és a szörnyeteg zeneszerzője és az Aranyhaj és a nagy gubanc dalszövegekért felelős alkotója hozza el nekünk Ellian történetét, akinek szüleit szörnyeteggé változtatott egy átok. A kalandos történet szereplőit pedig igazi sztárparádé szólaltatja majd meg: Rachel Zegler, Nicole Kidman, Javier Bardem, John Lithgow, Jenifer Lewis, Nathan Lane és Tituss Burgess adják hangjukat a filmhez.

The Piano Lesson

Samuel L. Jackson és John David Washington főszereplésével érkezik egy gyönyörű dráma, amely egy zongora köré épül. A családi örökségnek számító hangszert generációkon át használta a Charles család, akik életébe 1932-ben csatlakozunk be, a nagy gazdasági világválságot követően. Érdekesség, hogy amíg a kamera előtt találjuk Denzel Washington egyik fiát, addig a kamera mögött áll a másik, Malcolm Washington.

Woman of the Hour

Anna Kendrick első rendezésében saját magát ültette a főszerepbe és egy igen csak bizarr valós történetet dolgozott fel. A film a 70-es években játszódik Los Angeles-ben, ahol egy randizós tévéműsor keretében a sorozatgyilkos Rodney Alcala elnyert egy randevút Cheryl Bradshaw-val. A férfi addigra már több nőt is megölt, Cherylnek azonban szerencséje volt: sosem volt hajlandó végül randira menni a férfival, mert túl furcsának és ijesztőnek találta. Kendrick Daniel Zovatto mellett szerepel a filmben.

Lesz mit nézni tehát 2024-ben is a Netflixen! Ti mit vártok a legjobban?

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com