Hírek

Mit nézünk augusztusban a Netflixen?

project-power

Jamie Foxx ideiglenesen szuperhőssé válik, Lucifer megint nyomoz, a kolumbiaiak pedig a történelem legnagyobb bankrablását tervezik. Lássuk, milyen saját gyártású alkotásokat kínál nekünk a Netflix augusztusban!

Noha a mozik nyitva vannak, a friss és ropogós nagy dobások, amikre be lehetne ülni, egyelőre nem igazán jönnek ki. Megannyi kasszasikernek ígérkező alkotás premierjét törölték, miután több hónapos csúszásokat követően egyértelművé vált, hogy lehetetlen lesz nemzetközi bemutatókat tartani egy időben. De legalább a Tenet elénk kerül a nyáron. Így mostanában még inkább rászorulunk a streaming oldalak kínálatára: de sebaj, lesz mit nézni augusztusban is a Netflixen.

Filmek

Project Power: A por ereje

A szuperhősös filmek áradatában lassan nehéz újat mutatni, mondani meg pláne, de ezzel próbálkozik meg Henry Joost és Ariel Schulman. A Jamie Foxx és Joseph Gordon-Lewitt főszereplésével készült pörgős akciófilmben egy ex-katona, egy fiatal díler és egy rendőr egy különleges pirula után nyomoznak. Az ismeretlen szer ugyanis ideiglenes szupererőt biztosít annak, aki beszedi. A film augusztus 14-től látható.

Unknown/Secret Origins

A szuperhősöknél maradva, de kicsit még kreatívabb vizekre evezve érkezik egy spanyol krimi egy sorozatgyilkosról. David Galán Galindo rendezésében a tettes a leghíresebb szuperhősök első megjelenéseit imitálja minden gyilkosság alkalmával. A főszerepben Leonardo Sbaraglia, Verónica Echegui és Javier Rey. Az alkotás augusztus 28-án kerül a Netflixre.

Work It

Milyen is lenne a nyár vége egy könnyedebb táncos tinifilm nélkül? A Sabrina Carpenter főszereplésével készült vígjátékban egy mintatanulónak meg kell tanulnia táncolni, ha be akar jutni álmai főiskolájába. A hangsúly tehát nem azon lesz, hogy a profi táncos lány vajon felér-e a csúcsra, hanem, hogy a kicsit esetlen, de elszánt diák megtanul-e táncolni. A végeredményt augusztus 7-től megnézhetjük.

The Sleepover

A Tökéletes hang 3 és a Step Up: All In rendezője, Trish Sie egy kalandos akció-vígjátékkal jelentkezik ezúttal. A történetben két testvér egy este rájön, hogy édesanyjuk egy ex-tolvaj, aki miatt valójában tanúvédelmi programban élnek mind. Az anyát azonban utoléri a múltja és egy újabb melót akasztanak a nyakába: a testvéreken múlik, hogy kimentsék őt a helyzetből. Malin Akerman, Joe Manganiello, Ken Marino és Sadie Stanley szereplésével jön a film augusztus 21-én.

The Crimes That Bind

Egy izgalmas argentín thrillert is tartogat a hónap, amelyben egy mindenre kész anya próbálja megvédeni fiát, akit gyilkossággal vádolnak. A Sebastián Schindel rendezte mű augusztus 20-tól érhető el.

Fuego Negro/Dark Forces

Mexikóból is érkezik egy ígéretes horror-thriller keverék, amely még az akció irányába is kikacsint. A Bernardo Arellano írta és rendezte alkotásban egy volt bűnöző keresi a testvérét, útja pedig egy kísérteties hotelbe viszi. A film augusztus 21-én debütál.

Rising Phoenix

Eredetileg a 2020-as olimpiára tervezték ennek az inspiráló dokumentumfilmnek a bemutatóját, az esemény eltolásával azonban a film premierje is kicsit változik. A Netflixen augusztus 26-tól lesz látható a Paralimpiai játékokról szóló alkotás Ian Bonhôte és Peter Ettedgui rendezésében.

All Together Now/Sorta Like a Rock Star

Brett Haley (Veled minden hely ragyogó) legújabb tini drámája is ott lesz a nyár végi merítésben: az alkotó ismét a Netflixnek rendezett filmet. Auli’i Cravalho főszereplésével jön a történet egy lányról, aki komoly zenés karrierben gondolkozik, de helyzete első pillantásra reménytelenné teszi a nagy álmodozást. A film állítólag augusztus 28-tól látható.

Sorozatok

Lucifer

Ötödik évadához ért Tom Kapinos ötletes és izgalmas krimisorozata, amelyben Tom Ellis magát az ördögöt alakítja. Lucifer és detektív párja, Lauren German Chloeja együtt oldják meg a bűnügyeket, miközben az alvilág különböző szereplőivel is meggyűlik olykor a bajuk. A sorozat augusztus 21-től folytatódik a Netflixen.

El Robo del siglo/ The Great Heist

Igaz történetet dolgoz fel egy frissen érkező új sorozat. 1994-ben az évszázad rablását tervezte el egy 14 fős csapat, akik Kolumbia legnagyobb bankját szemelték ki maguknak. A hajmeresztő akcióban ráadásul egyetlen lövés sem dördült el, sőt, a bankrablók teljesen észrevétlenül hajtották végre a tervüket. A hat részes alkotás augusztus 14-től látható majd.

Wizards: Tales of Arcadia

Guillermo del Toro varázslatos animációs történetének záró részéhez érkeztünk. A Tales of Arcadia a Netflix és a DreamWorks közös produkciójával ér véget, egy 10 epizódos sorozat keretein belül. Az Oscar-díjas alkotó fantasy-sci-fi keveréke augusztus 7-én kerül a streaming oldalra.

The Rain

Harmadik és egyben befejező évadához érkezett a dán apokaliptikus sorozat, A gyilkos eső. Egy kegyetlen vírus által kreált apokalipszisben két testvér próbál egy biztonságot jelentő helyet találni, de a helyzetük kilátástalannak tűnik. Az alkotás augusztus 6-tól már látható.

Milyen sorozatoknak intünk búcsút 2020-ban?

Immigration Nation

Egy várva-várt doku-sorozat is érkezik, amely az Amerikába legálisan és illegálisan bejutni próbáló emberek és a rendszerben dolgozó figurák történetét meséli el Trump elnökségétől kezdődően. Az augusztus 3-án debütáló alkotás határőröket, rendőröket, jogászokat és persze magukat az embereket szólaltatja majd meg, akik egy jobb élet reményében akarnak új életet kezdeni Amerikában.

3%

Negyedik évadához érkezett a brazil disztópikus sorozat is, amely a thriller műfaját keveri a sci-fivel és az akcióval, miközben a társadalmi különbségek égető problémáit járja körbe. Pedro Aguilera alkotása augusztus 14-én folytatódik.

Connected

Még egy izgalmas dokumentum-sorozat vár ránk, amelyben Latif Nasser tudományos riporter azt kutatja, hogyan és miként is kapcsolódnak az emberek, a természet és gyakorlatilag minden más is egymáshoz a földön. A sorozat augusztus 2-án startol el.

World’s Most Wanted

Sokszor hiába minden igyekezet, pénz, profizmus és nemzetközi összefogás, a világ legveszélyesebb és legkeresettebb bűnözőinek néhányát sok évi munka után sem lehet felkutatni. A Netflix augusztus 5-én érkező sorozata ezeket az embereket mutatja be az utánuk futó hajtóvadászattal együtt.

Biohackers

Egy ígéretes német sci-fi is most indul útjára Christian Ditter rendezésében. Augusztus 20-án érkezik a sorozat első évada, amely egy látszólag átlagos diáklány és egyik professzora kapcsolatára épül. Ahogy egyre többet tudnak meg egymásról, kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a lány egy olyan titkot rejteget, amely az egész emberiség jövőjét befolyásolhatja.

 

Mindemellett startol egy újabb felnőtteknek szóló animációs sorozat, a Hoops; 3. évaddal jön a High Seas (A nyílt tenger); valamint Rob Schneider is készített egy stand-up specialt a Netflixnek.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés