Hírek

Mit nézünk márciusban a Netflixen?

Többek között Jennifer Garner és Edgar Ramírez bájos bohóckodása is vár ránk.

Noha az egyre szebb idő miatt gyakrabban lehet majd hosszú sétákra indulni, a kora tavaszi estéken is lesz mit nézni a Netflixen. Könnyed vígjátékok, pörgősebb drámák, animációk és A-listás sztárok adják a márciusi havi ajánlónk velejét.

A tavaszt is ígéretes filmekkel és sorozatokkal köszönti a streaming óriás. Mindenre igent mondó szülők, szabadságért harcoló örömlányok, 17. századi boszorkányok, AI-garantálta szerelem és Guillermo del Toro egyik ikonikus filmjének animált prequelje is érkezik. Sőt, még egy Sherlock Holmes előzménysorozatként hirdetett darab is vár ránk. Íme a Netflix márciusi kínálata.

Filmek

 

Moxie

A Dumb Prince és a Borvidék után ismét filmet rendezett Amy Poehler, úgy, hogy még az egyik főszerepet is kiosztotta magának. A komolyabb mondanivalóval megfűszerezett vígjátékban egy tinédzser lány édesanyja lázadó múltjából erőt merítve jelentet meg egy magazint az iskolájában. A cél, hogy felvegye a harcot a negatív patriarchális társadalmi beidegződések ellen. Poehler az anyukát, míg Hadley Robinson a lányt alakítja majd a március 3-án megjelenő filmben.

Igen nap

Jennifer Garner és Edgar Ramírez főszereplésével jön a hónap ügyeletes családi vígjátéka. Miguel Arteta filmjében egy befásult szülőpár gyermekei ötletére elhatározzák, hogy egy teljes napon át mindenre igent mondanak. Legyen az drága, veszélyes vagy egyszerűen csak hatalmas butaság. Kérdés csak az, kibírják-e a megfogadott 24 órát? Az alkotás március 12-én érkezik a Netflixre.

Bombay Rose

A március sem marad gyönyörű animáció nélkül. Noha Gitanjali Rao alkotása 2019-ből való, a Velencei Filmfesztivált is megjáró darab csak most kerül szélesebb körben a nézők elé. Március 8-án debütál a kézzel festett mese, amely egyszerre szól két fiatal szerelméről, illetve a rendezőnő Bombay iránti rajongásáról.

Sentinelle

Újabb alkotással bővül a Netfix francia tára. Olga Kurylenko főszereplésével érkezik egy háborús-akciófilm, amelyben a nő egy ex-katonát alakít. Aki ugyan megjárta már a háborút, de most minden tudására szüksége lesz, ha fel akar kutatni egy férfit, aki kegyetlenül bántalmazta a húgát. Julien Leclercq rendezésében szerepel még Carole Weyers, Michel Nabokoff és Marilyn Lima. A film március 5-től látható.

Coven of Sisters

A 17. század eleji Spanyolországba invitál minket Pablo Agüero legújabb munkája. A történet egy csapat fiatal lányról szól, akiket boszorkánysággal vádolnak meg a falujukban. A sokszorosan Goya-jelölt dráma március 11-től lesz elérhető a Netflixen.

A Week Away

Persze a március sem telhet el tini romkom nélkül. Ezúttal a videoklipekben jártas Roman White első egész estés rendezése kerül elénk, amelyben egy fiataloknak szóló tábor adja a keretet. A főszereplőt alakító Kevin Quinn eleinte utálja a nyári programot, idővel azonban nem csak a szerelem, de egy apa figura is rátalál. A színész párját Bailee Madison formálja meg. A könnyedebb romantikus darab március 26-án debütál.

Caught by a Wave

A tavasz nyitánya azonban még egy hasonló alkotást hoz nekünk. A másik saját gyártású romantikus film Olaszországból érkezik és egy komolyabb hangvételt üt meg a történet lefolyásával. Massimiliano Camaiti első rendezésében szintén két fiatal szerelmének alakulását követhetjük nyomon. Mindezt március 25-től.

Ezeken kívül érkezik egy izgalmas valós történetet feldolgozó darab is. Az Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal az elmúlt évek egyik legnagyobb hollywoodi botrányát járja körül, amelybe többek között Felicity Huffman is belekeveredett.

Továbbá jön még egy kolumbiai alkotás egy fiatal feltörekvő drogbáróról (Dogwashers), illetve egy spanyol zsarus akcióvígjáték is, ez lesz a Get the Goat.

Sorozatok

Tűzgyűrű: Senki földje

Guillermo del Toro 2013-as Tűzgyűrűjének legújabb állomása lesz az érkező animált sorozat. A látványos akció ezúttal anime formájában kerül elénk március 4-től négy részben.

The One

Mindenkire vár a nagy ő, csak nem olyan könnyű megtalálni őt? A Kívülállókért és a Future Manért is felelős Howard Overman legújabb sorozatában DNS alapján megtalálják a hozzád legjobban illő párt. Ami azonban elsőre mézesmázos tündérmesének tűnik, az hamar horrorba fordul. Titkok, kísérletek és gyilkosság. A sorozat március 12-én startol el.

A Baker Street-i vagányok

Láthattuk már Sherlock Holmes húgának történetét, most itt egy előzménysorozatként hirdetett alkotás. Természetesen Londonban járunk, ahol is egy csapat rászoruló fiatal dolgozni kényszerül Dr. Watsonnak, és titokzatos társának, hogy megállítsanak valami természetfeletti gonoszt. A fókusz tehát nem Watsonon vagy magán Sherlock Holmeson lesz, hanem a rejtélyeket megoldó tinédzsereken. A Watership Downért is felelős Tom Bidwell sorozata március 26-án premierezik.

Sky Rojo

A Money Heistért is felelős Alex Pina marad a csavaros dráma-akció vonalon, de ezúttal az örömlányok világába vezeti be a nézőt. Az új sorozat három prostituáltról szól, akik egy nap úgy döntenek, hogy lelépnek és új életet kezdenek. Az őket futtató kerítő azonban koránt sem örül ennek. A 8 részes első évad ráadásul még meg sem jelent, máris berendelték a második évadot is. Az alkotás március 19-én indul Lali Espósito, Yany Prado és Verónica Sánchez főszereplésével.

Dealer

A Lupin után újabb francia akcióval kevert krimi vár ránk. Ezúttal egy zenei fejes keveredik bele egy drogügyletbe. Ezekből azonban sosem könnyű kimászni. Ange Basterga és Nicolas Lopez alkotása március 10-től látható.

Country Comfort

A Netflix a sablonos sitcomokról sem mondott le: a márciusi darab pedig egy country-val fűszerezett A muzsika hangja is lehetne. Egy fiatal énekesnő elvállalja, hogy vigyáz egy egyedülálló cowboy öt gyermekére. Nem is sejti azonban, hogy a zenei beállítottságú család hamar a lány bandájává növi ki magát. A film március 19-én kerül a streamingre.

Waffles + Mochi

Ezeken kívül új családi show-t indít Michelle Obama is a Waffles + Mochi címmel. A volt First Lady aranyos bábok társaságában fedezi fel a világ kulináris kincseit. A cél az, hogy bővítsék a gyerekek látószögét, ha ételről van szó. Valamint, hogy kedvet adjanak a főzéshez is akár. A sorozat március 16-án indul.

The Lost Pirate Kingdom

Jön továbbá egy ígéretes dokumentum és fikció keveréke is, amely a karibi térséget rettegésben tartó kalózokról mesél majd. A három epizódos alkotás Patrick Dickinsontól érkezik, aki már tapasztalt rendezőnek számít a dokumentumsorozatok világában.

De jön még egy izgalmas spanyol thriller, a Who Killed Sara?, valamint egy könnyedebb hangvételű vígjátéksorozat is, amely egy jégkorcsolyázó lányról szól majd. Ez lesz a Zero Chill.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés