Hírek

Mit nézünk novemberben a Netflixen?

Red-Notice-Dwayne-Johnson-Ryan-Reynolds-Gal-Gadot

Izgalmas hónapnak nézünk elébe: a Netflix novemberi kínálata tele van ígéretes filmekkel, új sorozatokkal és várva várt sorozat folytatásokkal is. Lesz itt western, akció, dráma, animáció, skandináv krimi, sőt még a karácsony is befigyel a hónapban.

Lássuk mi is vár ránk novemberben a Netflixen: a streaming óriás az év végére tartogatta a legnagyobb dobásait. Jön egy fekete sztárokkal teletömött western, érkezik Gal Gadot, Ryan Reynolds és Dwayne Johnson kémfilmje, Lin-Manuel Miranda új és Halle Berry első rendezése, valamint több ünnepi alkotás is.

De a sorozatos kínálatban sem fogunk csalódni: Kevin Hart és Wesley Snipes minisorozat mellett jön a Cowboy Bebop élőszereplős adaptációja, a Vonat Busanba rendezőjének új darabja, no meg egy Olof Palme-gyilkosságról szóló skandináv krimi. Valamint új évaddal érkezik a Tiger King és a Narcos: Mexico is.

 

The Harder They Fall (november 3.)

Hollywood legnívósabb fekete színészeinek szereplésével készült el Jeymes Samuel westernje, ami egy klasszikus bosszútörténet keretein belül osztja két nagy csoportra a sztárokat. Idris Elba karakterét Jonathan Majors figurája szeretné elkapni. Kettejüket támogatja majd LaKeith Stanfield, Delroy Lindo, Zazie Beetz, Regina King, Damon Wayans Jr. és Edi Gathegi.

Red Notice (november 12.)

A Netflix egyik legdrágább projektjére már nem kell sokat várnunk: Ryan Reynolds, Dwayne Johnson és Gal Gadot akciódús kémfilmben szórakoztatják majd a közönséget. Johnson egy FBI ügynököt alakít, aki Reynolds segítségével próbálja meg elkapni a világ legjobb tolvaját, Gadot titokzatos karakterét. A filmet Marshall Thurber rendezte.

tick, tick… Boom! (november 19.)

Lin-Manuel Miranda közel 20 éves kihagyással rendezte meg pályafutásának 2. filmjét. A színészi munkáiról jobban ismert alkotó ezúttal Andrew Garfield főszereplésével készített el egy musicalt, amelyben egy tehetséges zeneszerző mindennapi megpróbáltatásait mutatja be.

Passing (november 10.)

Rebecca Hall rendezői debütálása egy érzékeny romantikus film fekete-fehér köntösbe bújtatva. Tessa Thompson és Ruth Negga két iskolás barátot alakítanak, akik felnőtt fejjel ismét találkoznak. Míg egyikük azonban feketeként éli az életét, másikuk fehérként.

Megsebezve (november 24.)

Halle Berry is rendezésre adta a fejét, ő azonban a főszerepet is megtartotta magának. A sport dráma egy volt MMA harcosról szól, aki ismét beszáll a ringbe, amikor feladott gyermeke ismét belép az életébe.

A Boy Called Christmas (november 11.)

A karácsonyra hangolódik a Netflix ezzel a bájos családi filmmel, amely a Mikulás eredetét kutatja. Ráadásul olyan nevek közreműködésével mint Maggie Smith, Kristen Wiig, Sally Hawkins, Jim Broadbent és Henry Lawfull, aki a fiatal Nikolast alakítja.

Vörös, a vörösbegy (november 24.)

Egy különleges fél órás stop-motion animációval is számolhatunk a hónapban, ráadásul az Aardman Animations jóvoltából. A történet egy vörösbegyről szól, akit egerek neveltek, és aki idővel ráébred a másságára.

The Princess Switch 3: Romancing the Star (november 18.)

Ismét visszatér Vanessa Hudgens, ezúttal azonban nem kettő, hanem három szerepben. A szintén karácsonykor játszódó darab most egy kis nyomozást is becsempész az ünnepekbe, mivel egy a palotából elrabolt relikvia után erednek a karakterek.

Cowboy Bebop 1. évad (november 19.)

Spike Spiegel és csapata végre élőszereplős formában is a rajongók elé kerül. Az ünnepelt animét André Nemec készítette el Christopher Yost forgatókönyve alapján. Az ígéretesnek tűnő sorozat 10 részen át mutatja majd be a híres fejvadász történetét. Ráadásul a projekthez csatlakozott az anime-sorozat eredeti zeneszerzője, Yoko Kanno is.

True Story (november 24.)

Egy drámai és akcióval tarkított minisorozatban tárul elénk Kevin Hart és Wesley Snipes testvéri kapcsolata. Előbbi egy ünnepelt komikust alakít, utóbbi pedig egy alvilági rosszfiút, aki belerángatja testvérét mindenféle rosszba.

Hellbound 1. évad (november 19.)

A Vonat Busanba alkotójától ismét egy horror elemekkel teletömött darab érkezik. Ezúttal a pokol szörnyei elől kell a főhősöknek menekülniük, miközben a világ összeomlani látszik körülöttük. A hat epizódos fantasy a vallást is érinti, hiszen a fő gonoszok egy fanatikus szekta vezetői.

Narcos: Mexico 3. évad (november 5.)

Újabb évaddal jelentkezik a Narcos: Mexico, ezúttal azonban Diego Luna nélkül. A történetben a 2. évad végével is szabadlábon levő drogbárókról szól majd, ahogy megpróbálják elrendezni az ügyeiket Félix Gallardo bebörtönzése után.

Tiger King 2. évad (november 17.)

A Netflix egyik legmeglepőbb sikersorozata visszatér. Joe Exotic és Carole Baskin története (ezek szerint) még koránt sincs lefutva. A folytatás még több izgalmat, fordulatot és veszélyt ígér a nézőknek.

The Unlikely Murderer (november 5.)

A volt svéd miniszterelnököt, Olof Palmét 1986-ban gyilkolták meg úton hazafele egy moziból. Az ügy egyes részleteit a mai napig homály fedi, de a legvalószínűbb tettesnek mindig is Stig Engströmöt tartotta a hatóság. Most róla, illetve az esetről készült minisorozat Thomas Pettersson könyve alapján.

Szintén újoncként startol el az Arcane című animációs sorozat, amely a League of Legends két fontos karakteréről szól majd. Ezek mellett 5. évaddal folytatódik a Big Mouth november 5-én, valamint a Masters of the Universe: Revelation 1. évadának 2. felvonását is megnézhetjük november 23-tól.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés