Hírek

Mit nézzünk decemberben az HBO-n?

Az HBO különböző platformjainak decemberi kínálata elhozza nekünk Meryl Streep és Steven Soderbergh legújabb közös filmjét, egy karácsonyi Eufória különkiadást és a Wonder Woman 1984-et is. De műsorra kerül az év egyik legjobb sorozata is és folytatódnak a csatorna olyan ünnepelt alkotásai, mint a Romulus vagy az Ipar.

Az HBO immáron számos platformon nyújt szórakozást a filmek és sorozatok kedvelőinek. A minőségi saját gyártású alkotások mellett mindig is híres volt arról a csatorna, hogy tévés premierek sorát hozza el nekünk: nincs ez másképpen decemberben sem. Íme az érkező hónap legígéretesebb látnivalói, azaz mit nézzünk az év végén az HBO-n.

 

Filmek

 

Szabad szavak (Let Them All Talk)

A Pénzmosó után ismét együtt dolgozott Meryl Streep és Steven Soderbergh. Közös dramedyjük azonban könnyedebb hangvételű alkotásnak ígérkezik, amelynek felvétele során állítólag a dialógusok nagy részét meg sem írták előre. Így a mindig hibátlan Streep és a mellette feltűnő Lucas Hedges, Gemma Chan és Candice Bergen a film jelentős részében improvizálnak. A történet egy ünnepelt írónőről szól, aki egy hajóutazásra hívja unokaöccsét és néhány barátnőjét, hogy egy kicsit kikapcsolódjon és élvezze az életet. A múltjának kísértetei azonban nem hagyják felhőtlenül szórakozni. A film december 10-én kerül az HBO kínálatába.

Wonder Woman 1984

Noha az idén elhalasztott premierek sora igencsak hosszú, kevés alkotást toltak el annyiszor az év folyamán, mint a Wonder Woman várva várt folytatását. Sokáig úgy is tűnt, hogy a ’80-as évekbe ültetett WW 1984 nem is kerül már elénk 2020-ban, végül mégis bemutatják Gal Gadot szuperhős filmjét. A film az egyelőre nálunk nem elérhető HBO Maxra érkezik december 25-én, míg a hazai mozikba egy nappal később, már 26-án be lehet majd ülni rá. Feltéve, ha nyitva lesznek a filmszínházak.

Végtelen szerelem

A december sem múlhat el szerelmes tinidráma nélkül. Ezúttal egy fantasyba hajló történetet láthatunk Scott Speertől, aki szereti lehetetlen helyzetbe hozni fiatal szerelmeseit. Ezúttal Riley és Chris kapcsolata bontakozik ki előttünk, a fiú hirtelen halála azonban véget vet a romantikának. Vagy mégsem? A szereplők ugyanis megtalálják a módját rá, hogy továbbra is kommunikáljanak egymással. A film december 6-tól látható.

James Bond-filmek

Noha a legújabb Bond-filmre még várnunk kell, egészen 2021 áprilisának legelejéig, az HBO karácsonyra igazi csemegével készül a 007-es ügynök szerelmeseinek. A csatorna december 1-től ugyanis az összes korábbi akciófilmet felteszi a műsorára, így bőven lesz ideje mindenkinek behozni az esetleges lemaradást, illetve újranézni a legnagyobb kedvenceket. A potenciális James Bond-maratonok arra is tökéletesek lehetnek most, hogy méltó búcsút vegyünk a nemrég elhunyt Sean Connerytől is.

Mária, román királyné

A történelmi dráma iránt érdeklődőknek is tartogat valamit az HBO decemberre: érkezik egy román film, amely I. Mária királynét mutatja be, akinek fontos szerepe volt az I. világháborút lezáró párizsi békeszerződés által érintett kérdések eldöntésében. A film arra helyezi a hangsúlyt, miként is próbálta meggyőzni Mária a nagyhatalmakat, hogy bánjanak kesztyűs kézzel Romániát illetően. Az alkotás december 1-től látható.

Istent játszva

Szerencsére az év utolsó hónapja sem múlhat el igényes dokumentumfilmek nélkül. Hannah Olson megrázó igaz történetet elmesélő krimije Dr. Quincy Fortierről szól. Az amerikai orvos közel harminc éven át saját spermájával termékenyítette meg a pácienseit, megannyi utódot hozva a világra. Sem az anyák, sem a gyermekek nem tudták, ki is az igazi apjuk. Miután azonban az ügy napvilágra került, Fortier számos gyereke elindult, hogy utánajárjon, mi is vezethette az orvost erre a bizarr tett-sorozatra. December 3-tól ezt a kutatást követhetjük majd nyomon.

Alabamai kígyó

A különös bűneseteknek pedig nincs vége, hiszen az HBO másik érdekes dokumentumfilmje is megtörtént esetet jár körül. Theo Love alkotása egy ’91-es bűnténynek ered a nyomába: Alabama egy kisvárosában, Scottsboróban azzal vádoltak meg egy férfit, hogy az egy csörgőkígyóval próbálta megölni feleségét. A doku nemcsak az esetet eleveníti fel, hanem a területre jellemző kígyóbűvölés egész mítoszát is a néző elé tárja. Az alkotás december 10-én kerül műsorra.

Persze a karácsonyi ünnepekre tekintettel az HBO is több romkommal készült: érkezik a Karácsonyra összezárva és a Karácsony 9-től 5-ig is, amelyek tökéletes könnyed kikapcsolódást nyújtanak azoknak, akik unják a nagy klasszikusokat.

Sorozatok

Eufória különkiadás

A Zendaya főszereplésével készült Eufória teljesen egyedi látásmóddal és történetmeséléssel ült fel a coming-of-age vonatra. A drogokkal és úgy általában az élettel hadilábon álló főszereplő Rue most visszatér, hogy a hivatalos 2. évad előtt egy különkiadással örvendeztesse meg a rajongókat. A karácsonyi epizód az 1. évad végével veszi fel a fonalat majd december 4-én.

Normális emberek

A Hulu és a BBC hozta el az idei sorozattermés (egyik) legkiválóbb darabját: Sally Rooney 2018-as sokszorosan díjazott regényét ültette képernyőre a Frankért és A szobáért is felelős Lenny Abrahamson és Hettie Macdonald. Az HBO pedig december 1-től elhozza nekünk a romantikus minisorozatot, amely erős alakításokkal, gyönyörű kamerajátékkal és megkapó zenével ejti rabul a szíveket, ahogy bemutatja két fiatal éveken át tartó kapcsolatát.

Négy esküvő és egy temetés

A remake láz a ’90-es évek egyik nagy romantikus klasszikusát is elérte tavaly: a szintén Hulu darab friss megközelítéssel nyúlt az alapanyaghoz, főszereplőnek pedig a Trónok harcából ismert Nathaniel Emmanuelle-t választotta ki. A sorozatról írt kritikánkban ugyan minket nem nyert meg maradéktalanul a munka, december 1-től mindenki döntse el maga, mennyire sikerült jól a film megismétlése közel 30 év után.

Decemberben sorozat- és évadvégekhez ér a Romulus, a Harcos, Az Úr Sötét anyagai, az Ipar, és a Talált pénz is.

Ó, testvér, merre visz az utad? – Az Úr sötét anyagai (2. évad)

De új résszel érkezik Steve McQueen ünnepelt sorozata is, a Kis fejsze, amelyben Letitia Wright és John Boyega szerepelnek. Valamint folytatódik majd a november végén érkező A légikísérő, amiben Kaley Cuoco stewardess karaktere keveredik egy gyilkossági ügybe; a 30 ezüst című horror, amiben egy papnak kell legyőznie belső démonait, illetve a Könnyek völgye is, amit sokan az HBO új Csernobiljaként emlegetnek.

Lesz tehát mit nézni az HBO-n decemberben is!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com