Hírek

Mit nézzünk novemberben a Netflixen?

Noha a Netflix legnagyobb novemberi dobása Ron Howard családi drámája és Sophia Loren visszatérése lesz, ezeken kívül is jönnek ígéretes új sorozatok, megható filmek, ünnepi alkotások és a The Crown is trónra ülteti utoljára Olivia Colmant.

Amy Adams és Glenn Close párosán és Sophia Loren legújabb filmjén kívül is lesz mit várni a következő hónapban: a Hillbilly Elegy és az Előttem az élet mellett jön egy túlfűtött skandináv romantikus dramedy, egy látványos II. világháborús animáció és egy francia akciófilm is. Továbbá Diana hercegnővel a középpontban érkezik a The Crown 4. évada, jön egy könnyed tini romkom sorozat és egy arab paranormális sztori is. És akkor a karácsonyi alkotásokról még nem is beszéltünk!

Lássuk hát, mit hoz nekünk a Netflix novemberben!

 

Filmek

 

Hillbilly Elegy

Ron Howard J. D. Vance 2016-ban megjelent emlékiratából rendezett játékfilmet, amely az előző amerikai elnökválasztás során is nagy port kavart, így a filmes verzió nem is jöhetett volna aktuálisabb időben. A teljes címen Hillbilly Elegy – A Memoir of a Family and Culture in Crisis egy társadalomkritikus mű egy fehér alsóosztálybeli család életéről. A főszerepben Amy Adams és Glenn Close, akikhez Haley Bennett, Freida Pinto és Gabriel Basso csatlakozott. Az Oscar-versenybe bejelentkező dráma november 24-én kerül a Netflix kínálatába.

Előttem az élet

11 évvel legutolsó mozifilmes (Kilenc) és 10 évvel legutolsó tévéfilmes (Tükreim) szereplése után ismét egészestés alkotásban szerepel Sophia Loren! Az olasz filmcsillag ezúttal egy érzékeny dráma főszerepét vállalta el az Edoardo Ponti rendezte Előttem az életben. Romain Gary könyve alapján készült a film, amelyben Loren egy holokauszttúlélőt alakít, aki magához vesz egy 12 éves fiút az utcáról. A színésznő és fia, Ponti legfrissebb kollaborációja november 13-án érkezik.

Gazfickók városa (Rogue City)

Számos amerikai akciófilm (pl. A halhatatlan gárda, A kimenekítés, Project Power) után most a franciáktól érkezik egy hasonló Netflix-darab. Az Olivier Marchal rendezte alkotás Marseille korrupt rendőrvilágába vezeti be a nézőt egy tisztességes zsaruval a főszerepben. A Jean Renót is felvonultató filmet pedig már október legvégétől, 30-tól elcsíphetjük a Netflixen.

Idézés (Citation)

Megtörtént esetet dolgoz fel Kunle Afolayan drámája, amelyben egy fiatal diáklány szembeszáll a hagyományokkal, a társadalmi stigmákkal és az iskolával, ahol tanul, amikor feljelenti egyik professzorát szexuális zaklatás miatt. A nigériai alkotás november 3-án érkezik a platformra.

The Christmas Chronicles: Part Two

Kurt Russell télapójával kezdjük a Netflix ünnepi alkotásainak listáját: a veterán hollywoodi sztár a karácsonyi családi film folytatásában ráadásul feleségét, Goldie Hawnt is magával hozza. Chris Columbus filmjében Mr. és Mrs. Santa összeállnak egy tinédzserrel, hogy megmentsék a legszentebb ünnepet az évben. November 25-től műsoron a kalandjuk, ha valaki korán kezdené idén a hangulatba jövést.

Operation Christmas Drop

Nem is lenne teljes az ünnepi szezon aktuális karácsonyi romkom nélkül! Ezúttal Kat Graham és Alexander Ludwig szeretnek egymásba: előbbi egy határozott és sikeres politikai alkalmazott, akit azzal bíznak meg, hogy az utóbbi, egy sármos Air Force pilóta bázisát bezárassa. Mindezt a forró tengerparton. Kinek kell a hó és hideg, ha napsütés mellett is lehet karácsonyt ünnepelni? Martin Wood alkotása november 5-től látható.

Dolly Parton’s Christmas on the Square

A country zene nagyasszonya, Dolly Parton idén is kiveszi a részét az ünnepekből. Ezúttal egy dúsgazdag Grincs-szerű ünneprontóként veszélyezteti az év végi hagyományokat, amikor azt tervezi, hogy eladja a várost, ahol él, nem törődve annak lakóival. Az énekesnő mellett olyan neveket találunk a filmben, mint Christine Baranski, Treat Williams és Jenifer Lewis. Debbie Allan munkája november 22-én kerül a Netflix műsorára.

Jingle Jangle

Forest Whitaker és Keegan-Michael Key is kiveszi a részét a karácsonyi filmekből: Madalen Mills fiatal színésznővel kiegészülve egy varázslatos világot hoznak elénk egy játékkészítőről és annak életvidám és kalandvágyó unokájáról. David E. Talbert alkotása november 13-tól látható.

If Anything Happens I Love You

A nagy produkciók és az igényes európai gyöngyszemek mellett sosem esik elég szó a Netflixen látható rövidfilmes kínálatról. Ezért emelnénk ki most Michael Govier és Will McCormack munkáját, amelyet a legjobb animációs rövidfilmek közé válogatott idén a Sundance. A 12 perces drámában egy párt láthatunk, akik lányukat gyászolják egy iskolai lövöldözést követően.

A filmes felhozatalnak pedig nincs itt vége: jön egy különleges japán dráma egy diszfunkcionális anya-fia kapcsolatról, amely végül tragédiába fullad (Mother: Eltorzult szeretet); egy argentin családi dráma, amelyben egy rákos anyuka megírja a történetét (Notes for My Son); és Vanessa Hudgens szerepcserés romkomja is folytatást kap (The Princess Switch: Switched Again).

 

Sorozatok

 

The Crown 4. évad

Folytatódik a Netflix egyik legsikeresebb sorozata: Olivia Colman ismét II. Erzsébet királynő bőrébe bújik, ahogy a brit királyi családról szóló sorozat szépen begyalogol a ’70-es évek végébe, ’80-as évek elejébe. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy középpontba kerül Diana hercegnő és Károly herceg kapcsolata. A november 15-én megjelenő 4. évadban visszatér Tobias Menzies, Helena Bonham Carter és Josh O’Connor, míg újoncként érkezik Emma Corrin Diana, Gillian Anderson pedig Margaret Thatcher szerepében.

The Liberator

A Netflix legújabb háborús minisorozatát Az elit alakulat és a Kamera által homályosan keverékének mondják. A négyrészes alkotás a II. világháború szörnyűségeit mutatja be különleges látványvilággal. A sorozatot Mike Rowe narrálja, míg a képernyőn láthatjuk majd Bradley Jamest, Martin Sensmeiert és Jose Miguel Vasquezt. A mű november 11-től lesz elérhető.

The Minions of Midas

A spanyolok egyik legjelentősebb színészével, Luis Tosarral érkezik egy csavaros thriller, amely szintén minisorozat formájában kerül elénk. A történet egy Jack London novella feldolgozása, amelyben egy gazdag üzletembert zsarol meg egy titokzatos társaság. A november 13-án érkező hatrészes alkotást az Agora és A belső tenger írója, Mateo Gil jegyzi.

Dash & Lily

A november egy könnyedebb tini romkomot is tartogat a számunkra. A Dash & Lily’s Book of Dares című regény alapján készített 8 részes sorozatot a Netflix. Austin Abrams és Midori Francis főszereplésével érkezik az alkotás, amiben Dash és Lily leírják vágyaikat és álmaikat egy kiskönyvbe, amit aztán New York különböző pontjain hagynak a másiknak. Ha pedig a karácsonyi filmes felhozatal nem győzött meg, ne aggódj: a november 10-én jövő sorozat is az ünnepek alatt játszódik.

Paranormális esetek (Paranormal)

Egy fantasy és horror vonalán táncoló arab sorozat is érkezik novemberben. A ’60-as években játszódó alkotást Ahmed Amin vezeti, aki a főszereplő orvost alakítja. A világéletében szkeptikus férfiban szép lassan megkérdőjeleződik minden, amit a természetfelettiről hitt és vallott. Az ijesztőnek ígérkező munka november 5-én érkezik.

Ezek mellett startol még egy koreai démonvadászós sorozat, a The Uncanny Counter (november 28.), egy indiai romkom, a Mismatched; egy portugál valóságshow két drag queenről, az A Queen Is Born (november 11.) és egy német karácsonyi sorozat, az Over Christmas (november 27.).

Továbbá második évaddal jelentkezik novemberben a Netflixen a Can You Hear Me?, az Undercover (november 9.), a Bitter Daisies (november 18.) és a Virgin River is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com