Hírek

Mit nézzünk nyár végén? – Íme az HBO augusztusi kínálata

lovecraft-country
Lovecraft Country

Az augusztust is nagyon izgalmas és ígéretes filmekkel és sorozatokkal köszönti az HBO és az HBO Go. Jön Joran Peele sorozata, egy kis párizsi szexuális túlfűtöttség, olasz halhatatlanság és egy kínai családkölcsönzést is találunk a legjobban várt alkotások között.

Noha a mozik nyitva vannak, a friss és ropogós nagy dobások, amikre be lehetne ülni, egyelőre nem igazán jönnek ki. Megannyi kasszasikernek ígérkező alkotás premierjét törölték, miután több hónapos csúszásokat követően egyértelművé vált, hogy lehetetlen lesz nemzetközi bemutatókat tartani egy időben. De legalább a Tenet elénk kerül a nyáron. Így mostanában még inkább rászorulunk a tévés kínálatára: de sebaj, lesz mit nézni augusztusban is az HBO-n.

Filmek

A halhatatlan

Kezdjük a sort egy izgalmasnak ígérkező olasz krimivel, amelyet Marco D’Amore rendezett. A történetben Ciro élete utolsó másodperceiben visszagondol a múltja darabjaira: eseményekre, amelyeket szinte csodával határos módon élt túl. De vajon a jelenlegi helyzetben is rámosolyog a halhatatlanok szerencséje? A film augusztus 30-án kerül az HBO Go-ra.

Családi románc Kft

Az Oscar-jelölt Werner Herzog legelső távol-keleti alkotása egy különös egyvelege a fikciónak és a valóságnak. A dokumentarista elemekkel teleszőtt film egy japán „családkölcsönző” vállalkozást mutat be, amely segítségével bárki felbérelhet egy profit, hogy eljátssza egy családtag szerepét. Amikor azonban Mahiro saját eltűnt apja bőrébe kell, hogy bújjon, az események nem várt fordulatot vesznek. A művet augusztus 8-tól láthatjuk már.

Pajzán kíváncsiság

Lou Jeunet író-rendező a 19. század végi Párizsba invitálja a nézőket a szexuális szabadság központjába. A film egy túlfűtött kapcsolatot állít a fókuszba a költő Pierre Louÿs és író Marie de Régnier között. A Noémie Merlant és Niels Schneider főszereplésével készült alkotás augusztus 29-én kerül elénk.

Honey Boy

Amikor megjelent a hír, hogy Shia LaBeouf amolyan életrajzi filmet írt és saját apját alakítja majd a filmben, mindenki felkapta a fejét: Alma Har’el drámája pedig nem is okozott csalódást. A gyerekszínész és szigorú apja közti kapcsolat bemutatása Sundance-en díjat is ért. A film augusztus 9-én jön ki.

Artemis Fowl

Évekig húzódott Kenneth Branagh projektje, amelyről végül úgy döntött a Disney, hogy kisképernyőn jelenteti meg. A fantasy a 12 éves Artemisszel a főszerepben egy különleges mágikus alvilágba invitálja a nézőt, kérdés csak az, hogy hozza-e a szintet a film, amelyre bizonyos értelemben évek óta várt a közönség. Döntsd el magad augusztus 9-től.

Személyes háború

Rosamund Pike erős alakításával érkezik egy igaz történetre épülő háborús-újságírós dráma, amely Marie Colvin történetét meséli el. Matthew Heineman rendezése egyértelműen nagyobb figyelmet érdemelne, mint amit kapott, úgyhogy itt az idő, hogy augusztus 8-tól keresd a filmet az HBO kínálatában.

Lucy az égben

A sikeres sorozat-rendező Noah Hawley és a főszerepben Natalie Portman, valamint az űrutazást egy új és friss szemszögből megfogó történet igazán ígéretes filmnek adta el a munkát a megjelenése előtt. Azzal foglalkozik ugyanis az alkotás, hogy hogyan lehet ismét visszarázódni a földi mindennapokba, miután az ember egyszer már megélte az űr lehengerlő erejét. A film augusztus 30-án érkezik.

Egy láthatatlan élet

Cannes-ban elnyerte az Un Certain Regard kategória fődíját a film, és mi is nagyon szerettük Karim Aïnouz drámáját. A film két testvért mutat be, akik egy családi hazugság révén éveket töltenek egymástól távol, miközben korábban elválaszthatatlanok voltak. A portugál alkotás augusztus 15-től látható.

Először kerül otthon bemutatásra az Árnyék című látványosnak ígérkező kínai harcművészeti film A hős és A repülő tőrök klánjának rendezőjétől; jön a Halálkunyhó, egy horror-vígjáték, amelyben egy pár tininek kell felvennie a harcot egy élőhalott családdal; érkezik egy francia dramedy is, az Oda megyek, ahová te; valamint egy izgalmas krimi-thriller Will Patton, Mark O’Brien főszereplésével, ez lesz a Hammer. Továbbá láthatjuk majd A mocsár című dokumentumfilmet a Freedom Caucus ultrakonzervatív republikánus képviselők alapította csoportról, és egy brexites londoni lakótelepre is ellátogathatunk a Macska a falban című drámával.

De olyan alkotások is elérhetővé válnak augusztusban, mint a Kszi, Simon, az Übergáz, a Kémesítve, az Addams Family: A galád család, a Jumanji: A következő szint, a Bloodshot, a Star Wars: Skywalker kora, az Aki bújt, a Hivatali eltávozás vagy az Annabelle 3.

Sorozatok

Lovecraft Country

Végre elénk kerül Jordan Peele és Misha Green fantasy-thrillere, amely Peele-től megszokottan megint a társadalmi kérdésekre helyezi a hangsúlyt. Az 50-es évek Amerikájában játszódik a történet, amelyben egy veterán katona eltűnt apja nyomába ered. A sorozat augusztus 17-én debütál.

Méltóság

Egy újabb sötét és titokzatos thriller is vár ránk, amely ráadásul megtörtént esetet dolgoz fel. Chileben évtizedeken át áldoztak fel és kínoztak meg gyerekeket egy germán szekta tagjai, mindezt teljesen büntetlenül. Az új kormány azonban véget akar vetni az egésznek, és egy fiatal ügyészt bíznak meg azzal, hogy bíróság elé kerítse a szekta vezetőit. A sorozat augusztus 14-től fut.

Vagy így, vagy úgy

Augusztus 8-tól indul egy új spanyol vígjátéksorozat, amely két jó barát történetét követi nyomon, akik tökéletesen képviselik a Madrid és egy külváros közti kulturális különbségeket. A főszerepben Saida Benzal és Marta Martín látható.

Beavatási eskü

A nyolc részes dokusorozat a 2018-ban kirobbant szexkereskedelmi botrányt járja körül, amelybe több hollywoodi név is belekeveredett. A Nexium nevű szekta történetét, valamint bukását és a nyomozást mutatja be az augusztus 24-én érkező true crime doku.

Ezek mellett 3. évadával folytatódik a Légió, jön az Otthon finn változata is és A keselyű három napja is kap egy sorozat-változatot.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés