Hírek

Mit nézzünk októberben az HBO-n?

A hónap nagy dobása lesz Nicole Kidman és Hugh Grant csavaros drámája, a The Undoing.

Az HBO különböző platformjai októberben is izgalmas alkotásokkal várják a nézőket. Végre itt van a Tudhattad volna (The Undoing) Nicole Kidman és Hugh Grant duójával, jön egy különleges magyar dokumentumfilm és egy skandináv krimi is.

Miközben szeptemberről is olyan minőségi és erős sorozatok maradnak az ősz folytatására, mint a A harmadik nap, az Akik mi vagyunk, A farkas gyermekei vagy a Lovecraft Country, az HBO októberben is több izgalmas saját produkciót indít el. Lássuk, mik közül is szemezgethetünk jövő hónapban!

 

Tudhattad volna (The Undoing)

A Hatalmas kis hazugságokért is felelős David E. Kelly ismét egy intrikákkal átszőtt drámával készült, amelyben szintén Nicole Kidmanre hagyta a főszerepet. A színésznő ezúttal egy sikeres terapeutát alakít, akinek látszólag mindene megvan: jól menő állás, szerető férj, szorgalmas fiú, és első könyve is napokra van a megjelenéstől. Egy haláleset azonban mindent megváltoztat. Kidman mellett találjuk Hugh Grantet, Donald Sutherlandet és Noah Jupe-ot is, aki a Honey Boy szerepében hívta fel magára a filmes világ figyelmét. Az október 23-án érkező minisorozatot ráadásul a Golden Globe- és Emmy-díjas Susanne Bier rendezte.

Mi vagyunk a medvék

Szerencsére továbbra is szép számmal érkeznek elénk az európai thrillerek, ezúttal egy svéd krimi-dráma kerül az HBO műsorára. A Fredrik Backman regénye alapján készült sorozat egy rideg kisvárosba kalauzol minket, ahol az élet leginkább a hoki körül forog. Egy fontos meccs napján azonban történik valami borzalmas, ami az egész várost megrengeti. Az 5 részesre tervezett skandináv krimi október 18-án startol el dupla epizóddal.

Különös szülők

Újabb ígéretes mockumentary a láthatáron! Az HBO egyszerre hozza el a német vígjátéksorozat 1. és 2. évadát is. A történetben egy csapat szabad szellemű szülő áll össze, hogy ovit nyissanak saját tapasztalataikat felhasználva a siker elérésében. Az eredmény persze közel sem hibátlan, viszont annál szórakoztatóbb. Lutz Heineking alkotása október 1-jén indul.

Trigonometria

Szintén október 1-jén mutatkozik be egy bonyolult szerelmi háromszöget bemutató romantikus dramedy. Egy fiatal pár anyagi megfontolásból úgy dönt, hogy befogadnak egy plusz embert az otthonukba, azaz hogy kiadják egyik szabad szobájukat. Az idegen azonban nem csak a lakásba, de a szívükbe is beköltözik megannyi kavarodást okozva ezzel.

 

A premiereken kívül októberben érkezik a Harcos (Warrior) című akciósorozat és A spanyol hercegnő című kosztümös drámasorozat 2. évada is.

A sárkány félrelép – Warrior

 

Ha pedig valaki az HBO filmes kínálatára is benevezne, annak összeszedtünk pár alkotást, amely elé leülhet októberben is.

Visszatérés Epipóba

Oláh Judit rövid dokumentumfilmje a ’80-as évek végén népszerű Epipo nyári tábor emlékeit idézi fel felnőtt fejjel. Az alkotó korábbi tábortársaival egyetemben beszéli át a varázslatosnak tűnő történéseket, amelyek visszanézve azonban korántsem olyan ártatlanok.

Tengerparti elit

Jay Roach karantén filmje sokat markol: A-listás sztárokkal felvértezve igyekszik valami újat mondani a Trump vezette amerikai évekről, ráadásul mindezt humorral vegyítve. Bette Midler, Kaitlyn Dever, Dan Levy, Sarah Paulson és Issa Rae alakításaival érkezik a vígjáték, amely őszintén reflektál a jelen társadalmi problémáira.

Téli menedék

Ha a Halloweent egy kis borzongással ünnepelné meg valaki, annak itt van Severin Fiala és Veronika Franz horrorja. A történetben egy apa újdonsült párjával és két gyermekével a hegyekbe utazik, hogy az új család kicsit összerázódjon. Amikor azonban neki váratlanul vissza kell utaznia a városba, elég kényelmetlen helyzetet hagy maga után: a két gyermeke ugyanis tiszta szívből ellenzik új választottját. A felállás pedig egy váratlan fordulat után csak még rosszabbra fordul.

Inkább lennék özvegy

A mindig kiváló Annette Benning játéka miatt érdemes leginkább a figyelemre William Nicholson családi drámája. A történetben egy hosszú házasságot maguk mögött tudó idősebb párhoz látogat el fiuk: a közös családi idill azonban sehol sincs, hiszen az apuka azzal áll elő, hogy el tervezi hagyni az anyát. Benning Bill Nighy és Josh O’Connor duójával egészül ki ebben a melankolikus darabban.

Hangtalan gondolataim

Egy szórakoztató ukrán road movie is vár ránk októberben. A középpontban egy elvarázsolt fiatal hangtechnikus áll, aki azt gondolja, hogy álmai munkáját kapta meg, amikor megbízzák azzal, hogy vegye fel az Ukrajnában őshonos állatok, valamint a Kárpátokban élő ritka madarak hangját. A helyzet azonban sokkal bonyolultabbnak bizonyul, mint hitte, a kísérőjéről ugyanis kiderül, hogy nem más, mint az anyja.

De műsorra kerül a Szerelmi leckék és a Beszélj most című dokuk is, valamint Harrison Forddal A vadon hívó szava. Láthatjuk majd továbbá a Kisasszonyok legújabb adaptációját, az Egy kivételes barátot és az Ígérem, hogy visszatérek című űrutazós drámát is Eva Greennel.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com