Hírek

Mit rejt a tévé? – I Saw the TV Glow előzetes

I_saw_the_TV_glow_Justice_Smith_Brigette_Lundy_Paine

Mi történik, ha a valóság és a tévé közötti határ túlságosan elmosódik? Erre a kérdésre keresi a választ az A24 legújabb, pszichedelikus művészhorrorja, ami az év egyik legnagyobb függetlenfilmes szenzációjának ígérkezik.

Idén se maradunk A24-es horror nélkül! A tavalyi év legnagyobb függetlenfilmes sikere, a Beszélj hozzám! után idén is a Sundance Filmfesztivál kínálatából érkezik az a formabontó alkotás, ami bebizonyíthatja, hogy a horror műfaja még messze nem halott és bőven tartogathat még egyediséget.

A fiatal Owen (Justice Smith) éppen a tini éveit próbálja átvészelni, mikor osztálytársa, Maddy (Brigette Lundy-Paine) megmutat neki egy titokzatos késő esti tévéműsort, aminek egy csapásra a rabjai lesznek.

A pszichedelikus műsor egy természetfeletti világot tár a fiatalok elé, Owen elméje pedig egyre inkább kezdd megbomlani, mikor a tévéműsort elkaszálják, Maddynek pedig rejtélyes körülmények közt nyoma vész.

Az I Saw the TV Glow annak a Jane Schoenbrun-nek a második rendezése, akinek első filmje, a We’re All Going to the World’s Fair is a Sundance-n debütált és hasonlóan kísérleti eszközökkel mesélt az elidegenedett tinédzserek és a virtuális világ kapcsolatáról. Az előzetes alapján ez a film leginkább a Videodrome modernkori parafrázisának érződik nyakon öntve egy nagy adag David Lynchel, ami az első, magasan pozitív kritikák fényében egy elég jó ajánlólevélnek tűnik.

A színészgárdában megtalálható még Ian Foreman, Helena Howard, Lindsey Jordan, Phoebe Bridgers, Danielle Deadwyler és Fred Durst is. Producerként Emma Stone is támogatta a filmet.

Az I Saw the TV Glow-t május 3-án mutatják be az amerikai mozik. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com